אז מי המציא את השוקולד צ׳יפס? כמו הרבה המצאות גאוניות לגמרי, גם שבבי השוקולד הומצאו לגמרי במקרה. הכל התחיל בעוגיית השוקולד צ׳יפס הראשונה שהכינה רות ויקפילד, אי שם בשנת 1937, בפונדק מקומי, במסצ׳וסטס. רות רצה בעצם להכין עוגיות שוקולד, אך נגמרה לה אבקת הקקאו, אז היא שילבה חתיכות שוקולד בפנים, במקום.
העוגיות זכו להצלחה מסחררת, וכבר שנתיים אחרי זה חתמה על חוזה עם נסטלה, על פיו החברה תוסיף את המתכון שלה לאריזת השוקולד, בתמורה היא תקבל אספקת שוקולד לכל החיים. בתחילת הדרך, הוסיפו נסטלה כלי חיתוך קטן לאריזת השוקולד, אך כבר ב-1941 התחילה לייצר את השוקולד בצורה של שבבים. זמן קצר לאחר מכן, חברות נוספות הלכו בעקבות נסטלה.
עוגיות שוקולד צ׳יפס במילוי עוגת גבינה
רכיבים:
150 גרם חמאה
120 גרם סוכר
50 גרם סוכר
ביצה אחת
חצי כפית תמצית וניל
כפית מלח
230 גרם קמח
חצי כפית סודה לשתייה
רבע כפית אבקת אפייה
200 גרם שוקולד צ'יפס
רכיבים למלית:
200 גרם גבינת שמנת
40 גרם אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
טורפים את החמאה עם הסוכר לקבלת קרם. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ומלח, ומערבבים. מוסיפים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, עד קבלת בצק אחיד מוסיפים את השוקולד צ׳יפס, מערבבים ומעבירים לשעה למקרר.
מערבבים יחד את חומרי המלית ומעבירים לקירור במשך שעה. מניחים כדור בצק על ריבוע נייר אפייה, משטחים קלות, מניחים במרכז כפית של מלית, מניחים מעל כדור בצק נוסף, מהדקים סביב ומגלגלים בעדינות. מסדרים הכל באופן מרווח, ומעבירים לקירור של שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 13 דקות. אחרי זה מצננים לגמרי ושומרים במקרר.
עוגת בננה ושוקולד צ׳יפס
רכיבים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
רבע כוס סירופ מייפל
כוס שמן
3 בננות מעוכות
כוס וחצי קמח
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
שקית סוכר וניל
חצי כוס שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורפים במטרפה את ביצים והסוכר במשך דקה. מוספים את המייפל והשמן וממשיכים. מוסיפים את הבננות וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הקמח, הקינמון, האבקת אפייה, והווניל, ומערבבים הכל עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים. מעבירים הכל לתבנית ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מצננים, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים.
עוגת קוקוס ושוקולד צ׳יפס לבן
1 מיכל של שמנת מתוקה
כוס וחצי סוכר
4 ביצים
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס קוקוס
100 גרם שוקולד צ׳יפס לבן
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במהירות גבוהה את השמנת והסוכר, מוסיפים את הביצים, עד לקבלת תערבות אחידה. מוסיפים את השמן, והתמצית וניל. בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקוקוס. מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת השמנת והביצים, ומערבבים בתנועת קיפול. בקערה אחרת מערבבים את השוקולד צ׳יפס עם 2 כפות קמח, ומוסיפים לבלילה. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים, ואופים במשך 40 דקות. מצננים, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים.