כידוע, אי שם בשנת 2012 החליט השחקן דן סטיבנס (38) לפרוש מהסדרה המוכרת ואהובה "אחוזת דאונטון", דווקא ברגעי השיא שלה, ושל הקריירה שלו. ״לא היה לי באמת תכנון לעתיד, אבל תוך זמן קצר קיבלתי הצעה לשחק במחזה בניו יורק, והחלטתי ללכת על זה״, מספר השחקן במסגרת ראיון בו השתתף לאחרונה.
ואכן, תוך מספר חודשים, עבר השחקן יחד עם משפחתו לאמריקה, והשאיר מאוחר את מולדתו, אנגליה. כמעט עשור חלף מאז, ונראה שזו הייתה אחת ההחלטות הטובות ביותר בקריירה של סטיבנס, עם עשרות תפקידים נחשקים, וקריירה עמוסה ומלאה.
במהלך הראיון, התבקש סטיבנס לחזור אחורה בזמן, ולהסביר מדוע לדעתו, בחר לפרוש מהסדרה, והאם הוא שלם עם בחירתו השנויה במחלוקת. ״הרגשתי שזו ההחלטה הנכונה ביותר לעשות, בעיקר עבור הקריירה שלי״, אמר, ואף הוסיף שהוא לא מתחרט לרגע.
הסדרה החדשה אשר צפויה לעלות בקרוב בכיכובו עוסקת ברובוטים וטכנולוגיה. סטיבנס כמובן מתייחס לנושא ואומר: ״זה דווקא מוזר בעייני שאנו מתאהבים בבני אדם, אנו מוזרים ומורכבים. בני אדם הם די דוחים בסך הכל. לרובוטים אין את כל התכונות האלה״.
כידוע, סטיבנס נשוי לזמרת דרום אפריקאית בשם סוזי הארייט, ויש להם שלושה ילדים משותפים. השניים נפגשו בהפקת תיאטרון מקומית באנגליה, והתאהבו אחד בשנייה תוך זמן קצר.