גידול העושר בסין ומספר המיליונרים ובני המעמד הבינוני אמור לגדול באמצע העשור הזה ככל שהמדינה אמידה וחכמה יותר.
הדו"ח החדש של HSBC Holdings Plc מבשר "העושר העולה של סין; מיליונרים ומעמד הביניים מובילים את הדרך" מנבא עולם שבו כמו המיליונרים במדינה אמורה להכפיל את עצמה בחמש השנים הבאות, והמעמד הבינוני יגדל בכמעט מחצית.
מנקודת מבט של מנהל נכסים, סין יכולה להיות הנקודה החמה הבאה עבור לקוחות חדשים בעיקר מכיוון שהדוח מציג 2 מיליון אנשים בעלי שווי גבוה (HNWIs), אלה ששווים לפחות 1.55 מיליון דולר בנכסים הניתנים להשקעה כמי שיקפצו יותר מפי שניים עד לפחות 5 מיליון עד 2025.
הבנק העריך גם כי מספר בני המעמד הבינוני (כיום עומד על 340 מיליון) יגדל ביותר מ-45% ליותר ל-500 מיליון בתקופה זו.
"גם מעמד הביניים מתרחב במהירות, ושיעור בעלות הבתים העירונית הוא הגבוה ביותר בעולם, 96% מדהימים. אנו מעריכים כי סך כל 'עושר בית' יגדל ביותר מ-50% בחמש השנים הקרובות, מה שמציב את סין עם בסיס כלכלי בריא מאוד", אמרו ב-HSBC.
"מעמד בינוני הולך ומתרחב יתמוך בצמיחה כלכלית לטווח בינוני עד ארוך, והוצאות חזקות יותר של צרכנים מחזקות את הביקוש המקומי, אמון העסקים והוצאות ההון", כתב הכלכלן הראשי של HSBC, קו הונגבין.
הונגבין הוסיף, "מעמד בינוני עולה זה יגדיל את יבוא הסחורות והשירותים, וימשוך חברות זרות להשקיע בסין."
מעמד ביניים הולך וגדל הוא עמוד השדרה של המדינה שיעזור לה להימנע מ"מלכודת ההכנסה הבינונית", והממשלה תתמוך גם בצו חדש להעביר את הכלכלה ליותר מונחית צריכה.
"זה לא מוגזם לומר שמעמד הביניים יכול להיות עמוד השדרה של אסטרטגיית הסרקולציה הכפולה של סין", אמרו.
הדו"ח של HSBC בוחן את מבנה שלושת חלקי העושר במדינה, תיקי הנכסים של משקי הבית, הממשלה והמגזר החיצוני וכיצד כולם משתנים.
להלן הדוחות הממצאים המובילים:
- עושר משק הבית בסין אמור לצמוח בכ--8.5% מדי שנה בחמש השנים הבאות, כאשר הנכסים המשקיעים למשק בית יגיעו ל-RMB300trn בשנת 2025, שווה ערך ל-300% מהתמ"ג של סין בשנת 2020.
ל-HNWI (אנשים בעלי שווי) יש נכסים הניתנים להשקעה בסביבות RMB70trn (USD10.8trn) - זה מתקרב לשווי השוק המשולב של הבורסות בשנחאי ושנזן בסוף 2020 (RMB79trn).
בהתבסס על התחזיות השמרניות שלנו, מספר זה יגדל בשיעור של 60% ל- RMB111trn עד 2025.
- מעמד הביניים מונה כבר 340 מיליון אנשים - יותר מאוכלוסיית ארה"ב - והוא בדרך לגדול ביותר מ-45% עד 2025.
- גידול של 20 דולר בהוצאות היומיומיות של המעמד הבינוני שזה עתה הועלה יגדיל את הצריכה ב-1.1 טריליון דולר לשנה, ויעלה על כל המדינות שבע המדינות במונחים של סך ההוצאות של מעמד הביניים בשנת 2020.
סין צומחת יותר, ובמקביל היא מתאוששת מהר יותר ממגפת הקורונה יותר מכל מדינה אחרת. מעמד הביניים משתכלל כלכלית ויש לו מגוון רחב יותר של אפשרויות השקעה.
מעמד ביניים גדול יותר עם רמות הכנסה גבוהות יותר יגדיל את הביקוש למוצרים איכותיים, ויתמוך במעבר לכלכלה מונחית צריכה לאורך כל העשור.
אולי המרכז לכלכלה ומחקר עסקי (CEBR), קבוצת ייעוץ בבריטניה, צודק: סין אמורה לעקוף את ארה"ב עד 2028 ועלולה להתחיל בפועל את מותו של הדולר.
הדו"ח האחרון של JPMorgan "הנחות שוק ההון לטווח הארוך" מדגיש תקופה ממושכת של "חריגות" בארה"ב - בצמיחה, בשיעור הריבית וביצועי שוק המניות - עשויה להסתיים.
"כתוצאה מכך, אנו מצפים שהדולר ייחלש ברוב המעברים במהלך מחזור זה, עם נפילות בולטות כנגד EUR, JPY ו- CNY".
האמריקאים חייבים להתעורר לעובדה הלא נוחה שסין מקדימה את מועד עקיפת המערב כמעצמת הכלכלה הגדולה בעולם.
אבל הם בחרו בביידן.