אחד הדברים אשר מאפיינים את עבודתו של הבמאי כריסטופר נולאן הוא השאיפה לחקור אודות אסתטיקה, קיום אנושי, ופילוסופיה, כל זאת על ידי ייצוג מרשים בקולנוע. ואכן, סרטיו האחרונים מתאפיינים בדיוק בנושאים אלו, ומפרקים את מושג הזמן, המציאות, והבדיון.
נולאן עושה זאת שוב, בסרטו החדש ״טנט״, אך נדמה כך, באופן המהודק, האותנטי והמרשים ביותר. סרט זה הוא גם היקר ביותר מבין סרטיו, והוא עומד על תקציב שמן במיוחד של 225 מיליון דולר. אלמנט נוסף אשר מאפיין את נולאן הוא השימוש היומרני, והקבוע שלו במצלמת פילם 65 מ״מ, אשר מעניקה לכל סרטיו את הייחודיות שלהם, את הטון, את האווירה.
כמו רוב סרטיו, גם ״טנט״ מתבסס על עולם הפיזיקה, המדע, והחלל, וגם הוא מפרק את הזמן שאנו מכירים, כאשר הדמויות זזות קדימה ואחורה, ואירועים יכולים לחזור על עצמם. הגיבור הינו סוכן CIA, נטול שם, אשר מגיע לארגון חשאי בשם טנט, במטרה לעצור את חורבן האנושות.
העלילה מפותלת, מסובכת, ולא מבקשת לעשות חיים קלים לצופה. היא עמוסה בדמויות, משחקי בזמן, ועשרות לוקיישנים שונים. עם זאת, מצליח נולאן לעשות את הבלתי אפשרי, ולא לוותר על אלמנט הרגש. כלומר, על אף המורכבות של העלילה, ניתן לחוש הזדהות עם הדמויות, ועם הניסיון לפרק את המוכר לנו, בשביל לנסות ולהנגיש רעיון אחר, מרענן יותר, על הקיום האנושי.
נדמה כי ״טנט״ כמעט פועל באופן מתריס, ואם איבדת ריכוז לרגע אחד במהלך הסרט, כנראה שתתקשרו לחזור ולעקוב אחר העלילה. במילים אחרות, הסרט מכוון עצמו בעיקר למי שצפה בסרטיו הקודמים של נולאן, ובין היתר, לצופים שאוהבים את הז׳אנר הפילוסופי המאתגר.
גם אורכו של הסרט (שעתיים וחצי) לא מבקש לעשות הנחות לצופים, אך ללא כל ספק, אם הגעתם לסיומו, והצלחתם לעקוב בהצלחה על המתרחש, תקבלו חווית צפייה ייחודית,אינטליגנטית, ובעיקר מתגמלת, כזו שרק נולאן יכול לספק.