מספר האמריקנים המבקשים דמי אבטלה ממשיך לצנוח, שבוע חמישי ברציפות, והגיע לשיא שלילי חדש – מה שמעיד כי שוק העבודה והכלכלה בארצות הברית מתאוששת.
משרד העבודה אמר היום (חמישי) כי מספר התביעות של מובטלים ירד ל-385 אלף, ירידה של 20 אלף לעומת השבוע הקודם.
מספר הבקשות לדמי אבטלה ההולך ויורד משקף קפיצה מהירה בצמיחה הכלכלית והתאוששות של שוק העבודה מהמיתון שנגיף הקורונה הביא עימו. אמריקנים יוצאים לשופינג, לטיולים, למסעדות ולמקומות בילוי – וכל ההוצאות האלה גורמות לעסקים לחפש עובדים.
1.8 מיליון משרות נוספו השנה לשוק העבודה, 450 אלף משרות חדשות בשבוע בממוצע. דוח ממשלתי עם נתונים מחודש מאי, אשר יתפרסם מחר, צפוי להראות כי בחודש מאי נוספו 656 אלף משרות חדשות.
עם זאת, הכלכלנית אנאליזבת קונקל ציינה כי בשבוע האחרון, מספר האנשים אשר מקבלים דמי אבטלה עלה ב-169 אלף, וכעת עומד על 3.8 מיליון בסך הכול.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
"להחיות את שוק העבודה לאחר מגיפה קטלנית שכזאת זה דבר מסובך", אמרה. "לא כל התעשיות נעות ומתפתחות באותה מהירות או מתאוששות באותה דרך. נקווה שמספר מקרי הקורונה ימשיך לצנוח, ושמספר האנשים אשר התחסנו בשתי מנות ימשיך לעלות".
בינתיים, מעסיקים בארה"ב מפרסמים מספר שיא של משרות זמניות, ורבים מהם אפילו מתלוננים כי הם לא מצליחים למצוא מספיק עובדים כדי לענות על הדרישה הצרכנית ההולכת וגוברת.
לפחות 25 מדינות בארצות הברית הודיעו כי כבר מהשבוע הבא יפחיתו את סיוע החירום הפדרלי, הכולל הטבה של 300 דולר בשבוע. זאת, בין היתר, בעקבות ביקורת רבה הטוענת כי הסיוע הפדרלי לאנשים מובטלים, נוסף להטבות שהמדינה מספקת, גורמת לכך שחלק ממחוסרי העבודה לא יוצאים ומחפשים משרות.