רשויות הבריאות האירופיות אישרו כי חיסונים נגד הוירוס המיוצרים על ידי AstraZeneca ו-J&J עלולים, במקרים נדירים, לגרום לקרישים במוח שעלולים להיות קטלניים בחולים עם ספירת טסיות דם נמוכה, עתה נראה כי ישנם גם בעיות בחיסון פייזר ומודרנה.
עתה, לאחר מספר מקרים של דלקת לב שצצו במאגר ותלונות על סיבוכים פוטנציאליים הקשורים לחיסון, נאלצה הסוכנות לבדיקה מחדש של חיסון פייזר.
כעת, לאחר שהבדיקה הפנימית נערכה, אישרה הסוכנות בחוסר נוחות כי גברים עלולים להיות בסיכון מוגבר לדלקת לב, שאמנם אינה קטלנית, אך עדיין עלולה לגרום לבעיות חמורות הדורשות טיפול.
ה-CDC מצא "קשר סביר" בין קומץ מקרים של דלקת לב לבין חיסוני ה-mRNA COVID-19. התגובות תועדו בחולים מתבגרים, מה שעשוי להסביר את עיכוב הגילוי מאז שבני נוער רק התחילו להיות זכאים להתחסן. עד כה היו כ-323 מקרים מאושרים בקרב אנשים שקיבלו חיסון להתפתחות סוגים מסוימים של דלקת לב בארה"ב עד ה-11 ביוני, כאשר 309 אנשים נזקקו לטיפול בבית חולים.
כמעט 80% מהאנשים עם מקרים שהתאוששו לחלוטין, על פי קבוצת העבודה הטכנית של ה-CDC.
המקרים הובילו את הסוכנות להתחיל במעקב אחר מקרים חדשים של בעיות בשריר הלב ודלקת קרום הלב, שני סוגים שונים של דלקת לב, כדי לראות אם מופיעים מקרים חדשים או פוטנציאליים.
נראה שהקבוצה הדמוגרפית שהכי פגיעה עד כה היא גברים מתחת לגיל 30 (לעומת זאת, תופעת הלוואי הנדירה של עקבי AstraZeneca השפיעה בעיקר על נשים צעירות).
אם חולה מתבגר חווה דלקת לב לאחר המינון הראשון, ה-CDC ממליץ לדחות את המינון השני.
"זו תופעת לוואי נדירה ביותר, ורק מספר מצומצם מאוד של אנשים יחוו אותה לאחר החיסון", אמרו רופאים ממחלקת הבריאות האמריקאית, ה-CDC ואחרים בהצהרה.
"רוב המקרים הם קלים, ואנשים מחלימים לעיתים קרובות בכוחות עצמם או בטיפול מינימלי. בנוסף, אנו יודעים כי שריר הלב ודלקת קרום הלב הם הרבה יותר שכיחים אם חולים ב- Covid-19, והסיכונים ללב מזיהום Covid-19 יכולים להיות חמורים יותר", הוסיפו.
בארה"ב ובישראל שיעורי חיסונים גבוהים הובילו את הרשויות להתחיל לחסן חולים צעירים יותר, כאשר ישראל מחסנת כעת חולים עד גיל 12.