נאמני אוניברסיטת צפון קרוליינה היוקרתית שבצ'אפל-היל הצביעו להעניק קביעות לסופרת ומחברת הספר מעורר המחלוקת, "פרויקט 1619" ניקול האנה-ג'ונס הכותבת ב"ניו יורק טיימס", על רקע תגובות כי עבודתה הינה "בלתי-עובדתית ומוטה".
הדירקטוריון הצביע 9-4 בעד מתן הקביעות להאנה-ג'ונס לאחר ישיבה ממושכת במושב סגור שהתקיים ביום רביעי, כך על פי דיווח של וושינגטון פוסט.
ההצבעה הגיעה יום לפני שהאנה-ג'ונס שהייתה אמורה לעבוד כראש המכון לעיתונות חוקרת וגזע בבית הספר לעיתונות ומדיה של אוניברסיטת צפון קרוליינה (UNC). מחברת "פרויקט 1619", לעומת זאת, סירבה להתחיל את עבודתה אלא אם כן קיבלה מיד כהונה אוניברסיטאית מלאה הכוללת קביעות.
עדיין לא ברור אם האנה-ג'ונס בכל זאת תחל בתפקידה ביום חמישי או תקבל תאריך התחלה חדש. "לא רק שאנו תומכים בחופש האקדמי, אלא אנו מאמינים כי אוניברסיטה - שהאוניברסיטה שלנו - היא המקום בו יש לדון בסוגיות החשובות ביותר בזמננו", אמר סגן יו"ר הדירקטוריון ר' ג'ין דייוויס ג'וניור שהוסיף כי ההצבעה היא "צעד חשוב נוסף ביצירת אוניברסיטה טובה עוד יותר".
"אנחנו צריכים להקשיב אחד לשני, ולא לבטל אחד את השני ולקרוא זה לזה בשמות", אמר דייוויס.
לאחר הצבעת הקביעות, האנה-ג'ונס הלכה לטוויטר כדי לפרסם תמונה של יד המרימה כוסית שהכילה מה שנראה כנוזל כהה, ללא שום הסבר.
"אני דואג מהמחלוקת בקשירת בית הספר לעיתונאות UNC לפרויקט 1619", כתב וולטר א. הוסמן ג'וניור - תורם מרכזי שעל שמו נקרא בית הספר לעיתונות - בדוא"ל בדצמבר לדיקן בית הספר סוזן קינג.
"אני מוצא את עצמי יותר מסכים עם היסטוריונים שזכו בפרס פוליצר כמו ג'יימס מקפרסון וגורדון ווד מאשר עם ניקול האנה-ג'ונס", הוסיף הוסמן בהודעתו."פרויקט 1619", שחיברה האנה-ג'ונס, טוען כי ארצות הברית הוקמה על מוסד העבדות, כמו גם על "האפליה המופעלת על החוק נגד אמריקאים שחורים", הטענה זוכה לביקורת עזה ביותר על ידי היסטוריונים מקצועיים - שלא כמו האנה-ג'ונס שאינה היסטוריונית מקצועית.