תנועת הצופים האמריקנית הגיעה להסדר שבו תשלם סך כולל של 850 מיליון דולר בתגובה לתביעתם של 60,000 קורבנות של התעללות מינית, בעוד בית המשפט דן בתיק פשיטת הרגל המתמשך של הארגון. ההסכם שהוגש לבית המשפט על ידי עורכי הדין של תנועת הצופים האמריקנית מהווה את אחד הסכומים הגדולים ביותר בהיסטוריה של ארה"ב בתביעה הנוגעת להתעללות מינית.
60 אלף גברים טוענים שסבלו מהתעללות מינית, אך מומחים מעריכים כי רוב הקורבנות כלל לא התלוננו. תנועת הצופים של אמריקה
הארגון ביקש הגנה מפני פשיטת רגל בפברואר 2020, בין היתר כדי לעצור מאות תביעות של גברים שנפגעו כצעירים, לפני עשרות שנים, על ידי צופים אחרים או מדריכי קבוצות. ההסכם שנחתם כעת נועד כדי לנסות להגיע לפתרון עולמי לתביעות ההתעללות נגד הארגון, וליצור קרן פיצויים לנפגעים.
עוד בשנת 2012 חשף העיתון "לוס אנג'לס טיימס" כ-5,000 תיקים המפרטים טענות נגד מדריכי צופים בארגון ומובילי הקבוצות, שנחשבו "מתנדבים שאינם כשירים". בהצהרה בתגובה להסדר, אמר הארגון בן ה-111 שנים כי ההסכם האחרון שלו היה חלק מ"מאמצים מתמשכים להגיע להחלטה עולמית שתבטיח שוויון בחלוקת הפיצוי בין הניצולים ותבטיח את עתיד תנועת הצופים".
ההסדר עתיד להיות מאושר על ידי שופט ולעלות להצבעה בקרב קבוצת הניצולים, אך הוא צפוי לעורר התנגדות מצד החברות המבטחות של הארגון, שצפויות לשלם מיליוני דולרים במסגרת ההסכם. לפי הסכם אחר, תנועת הצופים האמריקנית צפויה גם לתרום 600 מיליון דולר לקרן למען הניצולים.
דאג קנדי הוא אחד מתשעת הקורבנות שנבחרו על ידי משרד המשפטים לייצג את קבוצת הניצולים. "קשה לי מאוד לומר שתנועת הצופים עושה את הדבר הנכון. הם עושים הכי טוב שהם יכולים כרגע", הוא אמר. "מה שחשוב באמת מנקודת מבטם של הניצולים הוא שכל חברות הביטוח האלה קיבלו כסף כדי לשמור עלינו.״
בשנת 2012 חשף העיתון "לוס אנג'לס טיימס" כ-5,000 תיקים המפרטים טענות נגד מדריכי צופים בארגון
מוסדות אחרים העומדים בפני תביעות הקשורות להתעללות מינית הסכימו בשנים האחרונות להסדרים עצומים. התשלומים של גופי הכנסייה הקתולית המעורבים בתביעות על התעללות מינית הגיעו למיליארדי דולרים בסך הכל. כמו כן, אוניברסיטת דרום קליפורניה הסכימה לשלם סכום שיא של 1.1 מיליארד דולר בעקבות אישומים של התעללות מינית נגד רופא נשים לשעבר בקמפוס. אוניברסיטת מישיגן סטייט הסכימה לשלם 500 מיליון דולר כדי להסדיר תביעות שהביאו 332 קורבנות נגד פרופסור חבר לשעבר ורופא באוניברסיטה.