אזרחים אמריקאים ותושבי קבע המוגדרים כ'מחוסנים באופן מלא' יוכלו להיכנס לקנדה החל מה-9 באוגוסט, יותר מ-16 חודשים לאחר ששתי המדינות הכריזו על סגירת הגבול המשותף לאור התפרצות נגיף הקורונה. כך על פי הודעת משרד הבריאות הקנדי שפורסמה הבוקר (שני).
אחד ממעברי הגבול בין ארה"ב וקנדה (צילום: רויטרס)
למעשה, מזה תקופה ארוכה מופעל לחץ כבד על שתי הממשלות - בעיקר ע"י בכירי תעשיית התיירות - בדרישה לבטל את האיסור על תנועה שאינה חיונית בין שתי המדינות.
בניגוד לגבול ארה"ב-מקסיקו (שגם הוא נסגר בראשית המשבר), הרשויות בקנדה מקפידות על איסור התנועה בין המדינות. חלק מקבוצות הספורט של המדינה, למשל הטורונטו ראפטורס מליגת האן. בי. איי., נאלצו לאחר את משחקי הבית בפלורידה (בגלל שלא התאפשר לקבוצות אחרות להגיע לקנדה כדי לשחק נגדה).
כעת, לפי הודעת משרד הבריאות הקנדי, יתאפשר לאזרחי ארה"ב ובעלי מעמד של תושב קבע להיכנס למדינה החל מה-9 באוגוסט, בתנאי שהם מחוסנים באופן מלא (כלומר, שקיבלו את זריקת החיסון האחרונה לפני שבועיים או יותר).
LIVE: Federal ministers expected to discuss easing of border restrictions: https://t.co/jx7Y8caBZR
— Health Canada and PHAC (@GovCanHealth) July 19, 2021
כחודש לאחר מכן, ב-7 בספטמבר, יתאפשר גם לאזרחים מחוסנים ממדינות אחרות להגיע לקנדה. עם זאת, בממשל טרודו הסבירו שלא יהססו לבטל את ההחלטה אם תחלואת הקורונה תעלה בשבועות הקרובים:
"תודות לעבודה הקשה של אזרחי קנדה, לרבות שיעור המתחסנים הגבוה והירידה בתחלואה, לממשלה מתאפשר להתקדם עם תוכנית פתיחת הגבולות", הסבירו במשרד הבריאות באוטווה.