חודש יולי היה החודש החם ביותר ב-142 השנים האחרונות מאז החל הרישום. כך הצהירו גורמי מזג האוויר בארצות הברית.
(צילום: Getty Images)
גלי חום קיצוניים פגעו באמריקה ובאירופה, והמעלות של כדור הארץ עמדו בממוצע על 16.73 מעלות צלזיוס בחודש שעבר, עוקף את השיאים שנשברו ב2016, 2019 2020. כך נמסר מהמינהל הלאומי לאוקיינוס ואטמוספירה, NOAA.
שבעת חודשי יולי האחרונים, משנת 2015 ועד 2021, היו החמים ביותר. חודש שעבר היה חם ב-0.93 ממעלות צלזיוס יותר מהממוצע. "במקרה הזה, להיות במקום הראשון זה המקום הגרוע ביותר להיות בו", אמר פקיד ב-NOAA ריק ספינרד בהודעה לעיתונות. "השיא החדש הזה מוסיף לדרך המדאיגה ששינויי האקלים משפיעים על העולם".
"אלה שינויי האקלים. זהו סימן לקיץ עם חום חסר תקדים, בצורת, שריפות והצפות", אמר מדען האקלים מאוניברסיטת פנסילבניה, מייקל מאן. מוקדם יותר השבוע, פאנל המדענים של האו"פ הזהיר מפני החמרת משבר האקלים הנגרם משריפת פחם, נפט וגז טבעי ופעילויות אנושיות אחרות.
אחד מהגורמים שמוסיפים לטמפרטורות הגבוהות, זהו מחזור טבעי של מזג האוויר שנקרא 'תנודה ארקטית', שבשלב החיובי שלו הוא קשור להתחממות נוספת, נמסר מ-NOAA.
ולמרות החום הקיצוני ביולי, השנה עצמה, עד כה, היא רק השישית החמה ביותר שנרשמה. זה בעיקר בגלל ששנת 2021 התחילה יחסית קריר יותר מהשנים האחרונות.
בעוד שבעולם נשברו שיאי חום ביולי, ארצות הברית רשמה את השיא ה-13 החם ביותר שלה. למרות שבקליפורניה, נבדה, אורגון וושינגטון חודש יולי היה החם ביותר, במדינות כמו טקסס, אוקלהומה, קנזס, מיזורי, אלבמה ועוד היו קרירות מהרגיל ואיזנו את הממוצע.
הפעם האחרונה שבה חודש יולי היה קר מהממוצע הייתה בשנת 1976. "אם אתה מתחת לגיל 45, לא ראית שנה, או יולי, שבה הטמפרטורה הממוצעת בכדור הארץ הייתה קרירה מהממוצע", אמר מדען האקלים מאוניברסיטת פרינסטון, גבריאל וצ'י.