"גדלנו במדינות מפותחות וחשבנו שמים הם דבר מובן מאליו", ציין ג'וליאן לופז, הבעלים של קפה בוז'ולה, מסעדה עמוסה בסועדים בשיא עונת התיירות בעיירה מנדוצ'ינו שבקליפורניה. בעל העסק מציין כי "יש את החשש הזה שיום אחד נגיע לתקופה שבה אין לנו מים בכלל - ורק בעלי הכסף יוכלו להרשות לעצמם להשיג מים".
"יש את החשש שרק לעשירים יהיו מים" // צילום: SHUTTERSTOCK
עשרות בארות התייבשו
מחסור במים בעיירה מנדוצ'ינו הוא דוגמה קיצונית למה שקורה בכמה עיירות מרוחקות בקליפורניה, כשהמדינה נכנסת לתוך שנת הבצורת השנייה שלה. עשרות בארות שנחפרו בעבודת יד בעיירה התייבשו, מה שאילץ את התושבים, הפונדקים והמסעדות למלא מיכלי אחסון במים שהובאו מעיירות רחוקות במחיר של 20 עד 45 סנט לליטר. שירותים בקליפורניה, לעומת זאת, בדרך כלל גובים מלקוחותיהם סכום סמלי עבור ליטר מי ברז.
בשבוע שעבר צפו תושבי מנדוצ'ינו כיצד הסנאט העביר את חבילת התשתית של טריליון דולר. תושבי קליפורניה המתגוררים ביישובים אלו תוהים אם חלק מהכספים האלה יגיעו אליהם. דיאן פיינשטיין, הסנאטורית הבכירה מקליפורניה, ציינה כי החבילה מכוונת במיוחד לפרויקטים להפחתת בצורת כגון אחסון מים, מיחזור מים והתפלה.
עם זאת, כספים אלו לא צפויים להגיע מספיק מהר עבור אותם האנשים, ובפרט לאלו המתגוררים בעיירות הקטנות בחלקים הצפוניים של המדינה.