בית המשפט הפדרלי בטקסס אישר צו מניעה זמני כנגד חוק ההפלות השנוי במחלוקת שאושר במדינה, במסגרתו נאסר על ביצוע הפלות לאחר שבוע 6 להריון.
מחאה נגד חוק ההפלות בטקסס, בסוף השבוע האחרון בוושינגטון (צילום: AP)
כזכור, הצעת החוק השנויה במחלוקת (S.B. 8 בשמה הרשמי) נכנסה לתוקףב-1 בספטמבר, ובמסגרתה טקסס אוסרת על הפלות החל מהדופק הראשון של העובר – בערך כ-6 שבועות לתחילת ההריון, תקופה שלרוב נשים עוד לא יודעות שהן בהריון.
בדומה להצעות חוק דומות שהוגשו במדינות אחרות, הסוגיה הגיעה לבית המשפט העליון של ארה"ב, אולם השופטים בחרו שלא להתערב, ובכך איפשרו לחוק להיכנס לתוקף.
כשבוע בלבד לאחר מכן, משרד המשפטים הגיש תביעה כנגד טקסס, בטענה שהחוק החדש נוגד את החוקה האמריקאית. כאמור, ביהמ"ש קבע כי יש להקפיא את החוק החדש עד שהנושא יוכרע ע"י בתי המשפט.
"מאז שהחוק נכנס לתוקף, המדינה מונעת מנשים לשלוט בחייהן בדרכים המוגנות ע"י החוקה האמריקאית", כתב השופט רוברט פיטמן בפסיקתו, "יתכן שבתי משפט אחרים ימצאו דרך להימנע מהגעה למסקנה זו, אבל בית משפט זה לא יאשר יום נוסף שבו זכויות בסיסיות אלה נלקחות מנשים".
כזכור, החוק השנוי במחלוקת בטקסס גרר תגובה מהבית הלבן. הנשיא ביידן הספיק להביע את התנגדותו הנחרצת לחוק החדש, ובסוף חודש ספטמבר הוא אמר כי יגן על זכויותיהן של נשים לקבל החלטות על גופן: "החוק הקיצוני בטקסס פוגע באופן בוטה בזכות החוקתית מפסק דין רו נגד וייד התקדימי שקיים כבר כמעט חצי מאה", אמר ביידן בהצהרה.