אנחנו נמצאים לאחר ועידת האקלים, שהייתה ככל הנראה, הפסימית והקשה ביותר אי פעם, כאשר לפי הדיווחים, נראה שאנו נמצאים רגע לפני נקודת האל חזור. התקווה הולכת ודועכת, והאפשרות שנצליח לעצור את ההתחממות הגלובלית ואת האסון האקלימי שבדרך, נראית רחוקה יותר ויותר. זה הזמן להצטרף ולמאבק, ובשביל להתחיל, ריכזנו עבורכם שלושה סרטים שיעוררו בכם את הדרייב.
לנשק את האדמה
המסר של סרט זה הוא חד משמעי ופסימי, עד שנת 2050 שני שליש מהעולם יהפך למדבר בעקבות הרס סביבתי והשינויים ההרסניים באקלים. אך מתחת לפני השטח מסתתרת מעט תקווה והיא נקראת ״חקלאות מתחדשת״. שיטה המשלבת בין ייצור מזון לשימור סביבתי, לצד אימוץ חקלאות בת קיימא. נכון, מדובר על התגייסות גלובלית, אך אפשרית, לפי יוצרי הסרט, או לדבריהם: ״כל מה שצריך הוא רצון״.
הפלנטה של האנושות
סרט זה עוסק באחד הנושאים החמים ביותר בתחום, אנרגיה ירוקה. במילים אחרות, מודל האנרגיה המתחדשת והירוקה, הוא הפתרון המהותי והמרכזי ביותר למשבר האקלים. הסרט מותח ביקורת על הארגונים הסביבתיים השונים אשר דוגלים בקפיטליזם ולמעשה לא מקדמים באמת את התיקון הסביבתי. מדובר על דוקו מעורר מחשבה, ביקורתי, וחשוב.
seaspiracy
הסרט עוסק בזיהום המסיבי של האוקיינוסים בעקבות תעשיית הדיג הבינלאומית. מדובר על סרט שהצליח להפתיע גם פעילים בתחום איכות הסביבה, מהסיבה הפשוטה כי רבים מאיתנו סבורים כי זיהום האוקיינוס מגיע בעיקר בעקבות פסולת הפלסטיק. בנוסף, הסרט חושף את האינטרס של ממשלות ברחבי העולם אשר למעשה מאפשרות ומקדמות את תעשיית הדייג. המסר הוא חד משמעי, במידה ולא נצמצם את צריכת הדגה, עד שנת 2050, האוקיינוסים יתרוקנו מדגים. מדובר על סרט מטלטל, קשה לצפייה לעיתים, אך מרתק וחשוב.