אין ספק כי אם מתחשק לכם מעט נחמה אחרי יום עבודה ארוך, כנראה שלא תבחרו בסלט קינואה או ירקות קלויים בתנור, אלא באיזה פאסט פוד מפנק ומנחם. כיום, אפשר למצוא דוכן או מסעדת פאסט פוד כמעט בכל מקום, אך לגמרי אפשר להכין כמה מנות מהז׳אנר גם בבית, בקלות ובפשטות. הנה שלושה מתכונים שווים שמצאנו, שיעניקו לכם הרים של נחמה והרבה טעם טוב.
כדורי מק אנד צ׳יס מטוגנים
רכיבים:
חבילת פסטה קצרה
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן
2 כוסות חלב
חצי כפית מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
200 גרם מוצרלה
100 גרם פרמז׳ן מגורד
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
לטיגון:
2 ביצים
1 חבילה של פירורי לחם
1 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומקררים. מכינים את רוטב הבשמל: רצוי להכין מראש את רכיבי הרוטב. ממיסים את החמאה בסיר. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים לאט את החלב החם תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך. כשהרוטב סמיך ומוכן מתבלים במלח ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.
מוסיפים לרוטב הבשמל את הפסטה הקרה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. יוצרים מתערובת הפסטה כדורים קטנים (מועכים אותם בידיים כדי שלא יתפרקו) וטובלים בביצה ואחר כך בפירורי הלחם (כמו בהכנת שניצלים). מטגנים את הכדורים: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שמתקבל צבע זהוב ויפה. מעבירים את הכדורים בזהירות מהמחבת (בעזרת כף מחוררת) לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת שאריות השמן. מעבירים לצלחת הגשה וזוללים.
טבעות בצל מטוגנות בציפוי פריך
רכיבים:
קילו בצל
600 גרם קמח לבן
2 כפות תבלין פילדלפיה
חצי כפית פלפל
כפית אבקת שום
כפית מלח
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות רוטב סויה
1 וחצי ליטר בירה בהירה
1 חבילה פירורי לחם
אופן ההכנה:
קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות עבות, עדיף בעזרת מנדולינה. משחררים את טבעות הבצל ומפרידים אלו מאלו. שמים בקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות קמח לבן ומערבבים בעזרת הידיים. מערבבים את תבלין הפילדלפיה, הפלפל השחור, השום, המלח, החרדל, הסויה ושאר הקמח בקערה גדולה. מוסיפים את הבירה תוך כדי ערבוב במטרפה וטורפים לתערובת אחידה וחלקה.
מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות. אפשר להשתמש בסיר טיגון. מפזרים את פירורי הלחם בקערה גדולה. טובלים את טבעות הבצל בבלילת הבירה, מנערים מעודפים ומעבירים לציפוי בפירורי לחם. מטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
דונאטס
רכיבים:
חבילה של בצק שמרים עלים קפוא
1 וחצי ליטר שמן קנולה
לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר
2 כפות חלב
לגאנש שוקולד:
250 גרם שוקולד חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה: