תושב ניו יורק נעצר אתמול (שני) בנמל התעופה הבינלאומי JFK שבקווינס, לאחר שאקדח טעון נמצא בתיקו במהלך חיפוש שנערך בעמדת הבידוק הביטחוני.
האקדח שנמצא בתיק של הנוסע (צילום: TSA / Shutterstock)
לפי מנהל הביטחון בתעבורה (TSA), הנוסע נעצר באחד הטרמינלים של נמל התעופה לאחר שאקדח ובו 4 כדורים אותר בתיק שעמו ביקש לעלות למטוס.
סוכני ה-TSA הזעיקו את משטרת הנמלים בניו יורק וניו ג'רזי (PANYNJ - הגוף שאחראי על אבטחת נמלי התעופה והנמלים הימיים), שהחרימו את כלי הנשק ועצרו את הנוסע. שמו של החשוד לא פורסם, אך בהודעת ה-TSA הוסבר כי מדובר בתושב העיירה טאקהו (Tuckahoe) כ-20 ק"מ צפונית לעיר ניו יורק.
עוד אמרו ב-TSA מאז תחילת השנה הנוכחית, תשעה כלי נשק אותרו בתיקים של נוסעים ב-JFK.
למען הסר ספק, החוק בארצות הברית מתיר לטוס עם כלי נשק, אך רק בתנאים מסוימים: "נוסעים יכולים לטוס עם אקדחים אך ורק במזוודות ובתיקים אחרים שנשלחים בבטן המטוס, ורק כאשר הם נארזים בצורה טובה והנוסע מכריז על הימצאות כלי הנשק", מסבירים ב-TSA, "האקדח חייב להיות לא טעון ונעול בתוך תיק קשיח כאשר תחמושת חייבת להיות בתיק אחר. חשוב לבדוק את חוקי הנשק בשני הערים - נמל התעופה שממנו ממריאים והמקום שאליו טסים".
Westchester County man arrested by police after @TSA stopped him with this loaded gun at a @JFKairport security checkpoint yesterday, Nov. 22. Seems to me that mentioning guns, JFK and Nov. 22 all at once is just eerie. If you don't know what that references, look it up. pic.twitter.com/rA2m5mZZuq
— Lisa Farbstein, TSA Spokesperson (@TSA_Northeast) November 23, 2021