לאחר שביטלה את ארוחת חג המולד, נעדרה מכמה אירועים חשובים ותקשורתיים במיוחד וגל שמועות אודות מצבה הבריאותי, החליטה המלכה אליזבת לא לשבור מסורת, והתייצבה בבית סאנדרינגהאם לשאת את נאום החג שלה, כפי שהיא עושה בכל שנה, הפעם כידוע, ללא נוכחות בעלה המנוח, הנסיך פיליפ.
״על אף שזו תקופה של אושר גדול, תקופת החגים השנה הייתה קשה במיוחד עבור מי שאיבדו את היקרים להם. השנה, יותר מתמיד, אני מבינה זאת״, אמרה המלכה. עוד הוסיפה ואמרה כי בחודשים לאחר מותו של בעלה, שאבה הרבה כוח מהתמיכה והאהבה שקיבלה מהציבור ומשפחתה.
״חשוב לזכור כי החיים מורכבים גם מפרידות כואבות. עד כמה שאני ומשפחתי מתגעגעים אליו, אני יודעת שהוא היה רוצה שנהנה מתקופת החגים הזו. הרגשנו את הנוכחות שלו, לאורך כל החג״, הוסיפה המלכה. לבסוף סיכמה והתייחסה לנגיף הקורונה ואמרה כי למרות שגם השנה האילוצים גרמו לרבים לחגוג את החג לצד מגבלות רבות, עדיין יש לשמוח ולהוקיר את הרגע.
למעשה, מדובר על הפעם הראשונה מאז מותו של הנסיך פילים בחודש אפריל האחרון שהמלכה אליזבת מתייחסת באופן רשמי למותו של בעלה. הנאום של המלכה זכה למיליוני צפיות מכל רחבי העולם וכיכב ברחבי הרשת.