

כשנשאל אם הממשלה תשקול להנהיג חוקי חיסון חובה לקוביד, אמר דוקלוס, "אני אישית חושב שנגיע לשם בשלב מסוים. אני רואה את זה מגיע באופן אישי. לא עכשיו".
מאוחר יותר הוסיף כי הוא חושב שבקרוב הצעד יקרום עור וגידים: "אני לא חושב שאנחנו עדיין שם. אבל אני חושב שצריך לקיים דיונים על חיסוני חובה כי אנחנו צריכים להיפטר מקוביד-19".
הוא המשיך, "האנשים שלנו עייפים והדרך היחידה כפי שאנו יודעים להתמודד עם COVID-19, בין אם בגרסה זו או כל גרסה עתידית, היא באמצעות חיסונים".
שר הבריאות הפדרלי ציין כי ההחלטה לחייב חיסוני קוביד תישאר בידי המחוזות של קנדה, ואמר: "המחוזות והטריטוריות ימשיכו לקבל החלטות שנמצאות בתחום השיפוט שלהם. כממשלה אנו נמשיך לעשות כל שביכולתנו במסגרת הסמכות הפדרלית שלנו כדי לשמור על בטיחות הקנדים".
לכאורה, ההצהרה הראשונה סותרת את השנייה, אם ממשלת קנדה תחייב חיסונים בחוק כפי שמעוניין בעתיד הקרוב שר הבריאות, כיצד ההחלטה על יישום החוק תהיה תלויה בטריטוריות - נראה כי לפי החוק הקנדי יתאפשר מצב שבו כל טריטוריה תקבע בעצמה את המדיניות, למרות שברמה הלאומית הממשלה תחייב חיסון.
בינתיים קנדים רבים התפרצו כנגד הרעיון בטוויטר וקראו לאפשר לאנשים חירות בחירה בנושא.