כידוע, המחזור הינו תהליך הורמונלי המתרחש אצל נשים מדי חודש. השחלה משחררת ביצית, באותו תהליך רירית הרחם מתעבה ומתכוננת לקראת קליטה של ביצית מופרה, באופן שיאפשר להיכנס להריון. כאשר הביצית לא נקלטת הרחם למעשה משיל את הרירית ובכך מתרחש המחזור. אם את לא בטוחה האם מומלץ לעשות פעילות גופנית בזמן מחזור, באנו לעשות קצת סדר.
לפי הנתונים של מחקרים שנעשו בתחום, מסתבר כי לא רק שמומלץ לעשות פעילות גופנית בזמן מחזור, אלא גם ממש רצוי. הפעילות מפרישה הורמונים שיעזרו לך להרגיש טוב יותר, כך שההורמונים מתאזנים, את מרגישה פחות עייפה ורגישה, ואפילו כאבי המחזור יכולים להיעלם.
שלב הווסת
במהלך קבלת הווסת הגוף עובר שינויים הורמונליים רבים, כל אחת מקבלת את זה באופן שונה. כאבי גב מתחילים לצוץ, כאבים בבטן התחתונה,עצבנות ודכדוך. כמו כן, בשלב הזה הגוף מאבד הרבה דם ולכן רצוי לעסוק בפעילות ספורטיבית מתונה, כזו שתאפשר לגוף להזרים את מחזור הדם ביתר קלות, ותמנע כאבים.
השלב הפוליקולרי
בשלב זה מייצרת השחלה מספר הורמונים שלמעשה אחראים לעיבוי רירית הרחם.זה זמן טוב לפצוח בדיאטה, להיכנס לשגרת אימונים, להגדיל מעט עומסים או להגדיל את ק”מ הריצה.
שלב הביוץ (ביום ה12 עד היום ה16)
בימים אלה יש רגישות גבוהה יותר.לכן, בכל הנוגע לפעילות גופנית בשלב הביוץ רצוי להיות קשובה לגוף ולהבין איזו פעילות תעשה לך הכי טוב. ההמלצה היא יוגה, או הליכה מתונה ברחוב או בחוף הים.
השלב הלוטאלי (בין היום ה16 ועד קבלת הווסת)
בימים אלו חום הגוף עולה בחצי מעלה מחום הגוף הרגיל. לכן, מדובר על זמן פחות אידיאלי לאימונים אינטנסיבים. גם כאן, מומלץ לבחור ביוגה, פילאטיס, או פעילות מתונה ורגועה באופן יחסי.
לסיכום, נקודת המוצא צריכה להיות תמיד הקשבה לגוף. להרגיש ולהבין מה טוב ונכון עבורך. כל גוף עובד ופועל אחרת. בימים שאת מרגישה מפוצצת אנרגיה, צאי לרוץ. בימים שאת מרגישה חלשה או רגישה, תבחרי בפעילות מתונה יותר.