הבית הלבן מעוניין לעשות סדר ב"גישה האקראית" המופעלת כיום על ידי הרגולטורים לביטקוין ולמטבעות קריפטוגרפיים - והדבר יכול לסמן חדשות רעות עבור מחזיקי המטבעות.
המטרה היא לקבוע מערכת מגובשת של מדיניות להסדרת ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים שכן החקיקה הנוכחית ואכיפתה מפוזרות על פני מגזרים וסוכנויות מגוונים בלי יד מכוונת אחת.
ממשל ביידן עומד לשחרר צו ביצועי בשבועות הקרובים עבור סוכנויות פדרליות כדי שיעריכו את הסיכונים וההזדמנויות שביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים מציבים, כך דיווח לראשונה בלומברג.
הצו אמור להיכנס למטריה מגובשת של מאמצי הביטחון הלאומי במטרה לנתח את פעילות המטבעות הקריפטוגרפיים ולהפעיל מסגרת רגולטורית מגובשת שתכסה את ביטקוין, מטבעות קריפטוגרפיים ו-NFT, כך דווח ביום חמישי במגזין הכלכלה הנחשב 'Barron's.
"זה נועד לתת מבט הוליסטי על נכסים דיגיטליים ולפתח מערכת מדיניות שנותנת קוהרנטיות לפעולות הממשלה במרחב הזה", אמר ל-Barron's אדם שמכיר את התוכנית של הבית הלבן.
"מכיוון שנכסים דיגיטליים לא נשארים במדינה אחת, יש צורך לעבוד עם מדינות אחרות על סנכרון".
המאמצים הרגולטוריים יכללו לפי הדיווחים את מחלקת המדינה, משרד האוצר, המועצה הלאומית לכלכלה ומועצת היועצים הכלכליים, כמו גם המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן, שכן הממשל מעריך שלמטבעות קריפטוגרפיים יש "השלכות כלכליות על הביטחון הלאומי".
התוכנית של הבית הלבן היא "להביא סדר בגישה האקראית שהממשלה משתמשת בה כעת כדי להסדיר את הקריפטו".
נכון לעכשיו, היבטים שונים של שוק מטבעות הקריפטו מטופלים על ידי סוכנויות שונות, כולל הרשות לניירות ערך והוועדה למסחר בחוזים עתידיים על סחורות, אך יש מעט תיאום והסכמה בכל הנוגע לסיווג הנכסים הרבים השונים בשוק.
לפי הדיווח של בלומברג, בכירים בממשל קיימו פגישות מרובות על התוכנית, וההנחיה צפויה להיות מוצגת לנשיא ג'ו ביידן בשבועות הקרובים.
אז בואו רק נזכיר לעצמנו איך התפיסות של ביטקוין השתנו במהלך השנים...
#Bitcoin over time:
— Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) January 28, 2022
2010: No one uses it
2011-2012: Only cypherpunks use it
2013-2014: Only criminals use it
2015-2016: Only nerds use it
2017-2018: Only speculators use it
2019-2020: Only small firms use it
2021: Only small countries use it
2022: Matter of US national security