לפני מספר שבועות הנסיך הארי פתח בהליך משפטי נגד ממשלת בריטניה בעקבות ההחלטה להסיר את שירותי האבטחה שלו ושל משפחתו. כעת, נחשף לראשונה כי הנסיך הארי למעשה ניסה לשמור על כל התהליך בסוד מהציבור בבריטניה ובכלל. מסמכים שהגיעו לאחרונה לבית המשפט הראו כי הארי ביקש צו חיסיון כאשר הבקשה בסופו של דבר, סורבה.
כזכור, בתקשורת נאמר כי הנסיך הארי יצא למאבק בשביל לשלם עבור ההגנה המשטרתית, אך המסמכים שהגיעו לאחרונה לבית המשפט חושפים מציאות שונה בתכלית, כאשר לא רק שהנסיך לא הציע דבר כזה, אלא גם ציפה כי משלמי המיסים ישלמו עבור האבטחה שלו ובני משפחתו.
כזכור, את התביעה המדוברת הגיע הארי בחודש ספטמבר האחרון כאשר טען כי אמנם תפקידו במוסד המלוכה השתנה, אך לא הפרופיל שלו כבן מלוכה ובהתאם לכך האיום עליו ועל בני משפחתו. מטעם משרד הפנים הבריטי נמסר כי במידה והנסיך הארי יפסיד במשפט, הממשלה תדרוש ממנו לשלם את כל העלויות הרלוונטיות.
מקורב לנסיך סיפר כי ככל הנראה הארי צפוי להיעדר מטקס האזכרה של סבו המנוח, הנסיך פיליפ, זאת לאור העובדה כי הוא מרגיש לא בטוח להגיע לבריטניה ללא אבטחה והגנה משטרתית. ״כנראה שההחלטה הזו רק תוסיף למתח המשפחתי בין הארי ומלכה ולשאר בני משפחתו״, סיכם המקורב.