לאחר שפורסם כי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, מנע את פרסום חלק מהנתונים על הקורונה – חבר קונגרס מטקסס שלח מכתב הדורש תשובות, וטען כי מדובר ב"חוסר שקיפות" ו"אג'נדה פוליטית".
ה-CDC (צילום: Shutterstock)
"העם האמריקני רוצה לדעת את האמת", כתב צ'יפ רוי הרפובליקני. "וה-CDC חייב לנו האמת".
רוי שלח את המכתב מוקדם יותר השבוע למנהלת ה-CDC, רושל ולנסקי, ודרש ממנה לפרסם את הנתונים על אשפוזים כתוצאה מהנגיף – כאשר על פי הדיווחים הסוכנות הסתירה אותם עקב החשש שהם יסתרו את המסרים לגבי יעילות החיסונים.
"אני כותב לך ומבקש תשובות בנוגע לדיווחים מטרידים על כך שהסוכנות שלך מונעת בכוונה נתונים הקשורים לאשפוזים מהקורונה", כתב רוי במכתב. "כפי שדווח לאחרונה על ידי ה'ניו יורק טיימס', ה-CDC הסתיר לכאורה נתונים על אשפוזים לפי סטטוס חיסון, מכיוון שאנשי הסוכנות חששו שהנתונים עשויים להתפרש בצורה שגויה".
רוי אמר לרשת 'פוקס ניוז' כי ייתכן מאוד שבסופו של דבר החיסונים יעילים רק לחלקים מסוימים בחברה, אך ל-CDC עדיין יש אחריות לפרסם את הנתונים ללא קשר להשלכות הפוליטיות האפשריות.
צ'יפ רוי (צילום: Getty Images)
"כאשר פקיד CDC חושש שהנתונים יתפרשו כלא נכונים... זה מוכיח שלמומחים יש אג'נדה פוליטית לגרום לכולם להאמין שחיסונים עובדים לא משנה מה", אמר רוי.
כאמור, המכתב מתייחס לדיווח של ה'ניו יורק פוסט' שפורסם בסוף פברואר, לפיו ה-CDC "אוסף מידע באופן שגרתי מאז שהחיסונים נגד הנגיף הושקו", אך "לא שש" לפרסם את הנתונים הללו לציבור "מכיוון שהם עלולים להתפרש לא נכון כי החיסונים אינם יעילים".
מלבד פרסום הנתונים, רוי ביקש מוולנסקי לספק מידע על קבלת ההחלטות של הסוכנות בנוגע לעטיית מסכות, שהשתנתה מספר פעמים, ולדבריו מדובר בפוליטיזציה רבה שלא עקבה אחר המדע.
"על עניין המסכות, אם חוזרים למרץ 2020, אמרו ללבוש מסכות רק אם אתה חולה, ואז זה הפך למסכות לכולם, ואז זה שונה למסכות שצריך ללבוש כדי להגן על הסובבים אותך", כתב. "ואז, אנשים מחוסנים לחלוטין לא צריכים ללבוש מסכה – ושוב הפך שכולם צריכים מסכות. ואז לאחרונה זה השתנה שוב".
"זה פשוט מטורף. זה משגע אותי. זה מה שקורה שמעבירים את החופש שלך לידיים של בירוקרטים שלא נבחרו", ציין.
רוי סיכם: "השורה התחתונה היא, שג'ו ביידן דיבר על חקירת הונאת נגיף הקורונה. אך מי שצריך להיחקר זה ה-NIH, פאוצ'י וה-CDC, וכל השופרות שדחפו תעמולה, כפי שהם בעצם הודו" בפרסום של ה'ניו יורק טיימס'.