דרמת ה"נהיגה העצמית המלאה" נמשכת...
הפרק האחרון בסאגה במסגרתה קיבלה התוכנה החדשנית של טסלה FSD אישור חלקי לנסוע בכבישי ארה"ב, אך שבמסגרתה גם דיווח אתר 'זירוהדג' על ביצוע של ריקול חלקי של רכבי החברה בשל שיבוש בתוכנה - הגיעה השבוע לשיאה כשענקית הרכב פיטרה עובד לאחר שפרסם סרטון יוטיוב בו מכוניתו נכנסת בעמוד תנועה תוך שימוש באופציית הנהיגה העצמית האוטומטית (FSD).
כעת העובד לשעבר, ג'ון ברנל, יקבל מהחברה 'הסכם היפרדות' לאחר שהסרטון זכה ל-180,000 צפיות.
בערך 2 דקות לתוך הסרטון באורך קצת יותר מ-9 דקות דגם ה-3 שלו נתקל בעמוד התנועה, כאשר בדיוק לפני כן הנהג משבח את המערכת על האטה שנועדה לתת למכונית אחרת לעבור ועל מעבר מוצלח מהנתיב הימני הרחוק לפנייה שמאלית תוך הספקה להגיע לרמזור.
עם זאת, כשהדגם 3 משלים את הפנייה, הוא מתקשה למצוא את הנתיב הנכון לפנות אליו.
לאחר כ-2 דקות ו-40 שניות, המכונית נוסעת באור אדום ופונה ימינה מבלי לעצור, ודגם 3 של ברנל נתקל בעמוד התנועה פחות מדקה לאחר מכן.
"פגעתי בזה. זה הראשון עבורי", אומר ברנל בסרטון. תנאי הפיטורים של העובד מעולם לא הועלו על הכתב, אך לדבריו "נאמר לו שזה נובע בחלקו משימוש לא נכון ב-FSD".
בינתיים, טסלה מתיימרת להפעיל את הבטא של FSD על כמעט 60,000 כלי רכב בארה"ב. לערוץ היוטיוב של ברנל, AI Addict, יש יותר מ-8,300 מנויים. המנהל אמר לו עם פיטוריו שניהול ערוץ היוטיוב שלו מהווה "ניגוד עניינים" מול החברה.
הערוץ של ברנל היה ידוע ככולל משוב חיובי וגם שלילי על התוכנה של טסלה, בניגוד להרבה קנאי טסלה שבוחרים רק להדגיש את הטוב כאשר מדברים על נהיגה עצמית מלאה.