״החברה הגאונה״ עלתה על המסך הקטן לראשונה אי שם בשנת 2018, והיא מבוססת כידוע על סדרת הרומנים הנפוליטניים רבי מכר של הסופרת האיטלקיה אלנה פרנטה. לאחר שזכתה לביקורות טובות ולא מעט שבחים, חוזרת הסדרה האהובה לעונה שלישית. וכמה שווה היה לחכות בסבלנות.
בעונה החדשה, אשר מתרחשת בשנות השבעים, החברות של אלנה ולילה עומדת בפני מבחנים רבים, בזמן שהשתיים נאלצות להתמודד, כל אחת, עם מורכבויות נוספות בחייה האישיים. כזכור, העונה הקודמת הסתיימה כאשר אלנה סיימה את לימודיה, הוציאה ספר ראשון, וניהלה מערכת יחסים יציבה. לעומתה, לילה התגוררה בדירה לבדה עם בנה, והתפרנסה מעבודה במפעל נקניקים.
כאמור, הזמנים משתנים, והשתיים כבר נמצאות בשנות העשריים לחייהן. גם איטליה עוברת לא מעט שינויים, בעיקר פוליטיים - המאבק בין הקומוניסטים והפשיסטים, המאבק המעמדי, עליית הפמיניזם ועוד.
כמו בשתי העונות הקודמות, גם העונה הזו מספקת מבט על החוויה הנשית, על נושאים מורכבים כמו קריירה, אמהות, חברות נשית, ונישואים. ובכל זאת, על אף שהסדרה עמוסה בנושאים וסיפורי רקע שונים, הלב הפועם שלה הוא עדיין, מערכת היחסים המורכבת והסימביוטיות בין לילה ואלנה.
הן כועסות אחת על השנייה, מקנאות, אוהבות, מעריצות, שונאות, אך תמיד תמיד מוצאות את הדרך לחזור זו לזרועות זו. ואם הן לא מצליחות, החיים, או היקום, עושים זאת עבורן. מעטות הסדרות שמצליחות לתאר מערכת יחסים כה מורכבת ומעניינת כמו זו של שתי הגיבורות הבלתי נשכחות האלה, אשר נכנסות ללב כבר מהדקות הראשונות של הצפייה.
ואם כל זה לא מספיק, ״החברה הגאונה״ מצליחה לעשות את הבלתי אפשרי ולהתשפר מעונה לעונה. בכל האלמנטים האפשריים - בימוי, צילום, עריכה, שחקנים ושחקניות, עלילה, קונפליקטים, ומה לא. אז נכון, ההייפ סביב העונה החדשה לא בשיאו כפי שהיה עבר, אך אין ספק כי מדובר על בשורה של ממש עבור מעריצי הספרים והסדרה, ולגמרי בצדק.