הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה

חשד לפשע שנאה בניו יורק: שלושה צעירים איימו לפגוע בקבוצת נערים יהודים

ששת הנערים היהודים, בני 12 עד 16, הותקפו ע"י שלושה נערים חמושים בסכין וכלי נשק נוספים. למרבה המזל, לא נרשמו נפגעים בתקרית. ב-NYPD ציינו כי כמות פשעי השנאה כנגד הקהילה היהודית זינקה פי 4 במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה
04.06.2022 09:30
סוכנויות הידיעות

משטרת ניו יורק פתחה בחקירה ומחפשת אחר שלושה צעירים שהטרידו קבוצה של נערים יהודים ואף איימו לפגוע בהם באמצעות חרב.

 

שלושת החשודים בתקרית האנטישמית ביום שבת האחרון (צילום: משטרת ניו יורק)

 

לפי הודעת ה-NYPD שפורסמה אמש (שלישי), התקרית האנטישמית אירעה ביום שבת האחרון בסביבות השעה 7:30 בערב.

שישה נערים יהודים - שלושה בני 13 ושלושה נוספים, בני 12, 15 ו-16 - טיילו באזור רחוב 86 פינת שד' ווסט אנד (באפר ווסט סייד) כאשר לפתע הגיחו שלושת החשודים.

 

 

מדו"ח האירוע עולה כי כל אחד משלושת החשודים היה חמוש בכלי נשק שונה. אחד החזיק בסכין, אחד השתמש בלום ואילו החשוד השלישי החזיק חרב.

שלושת החשודים איימו לפגוע בקבוצת היהודים הצעירים, ובמשטרה ציינו שהם עקבו אחרי הקורבנות בעת שעשו את דרכם לביתם. למרבה המזל, התקרית הסתיימה ללא נפגעים, וכעת המשטרה מחפשת אחר שלושת החשודים.

 

ששת החשודים, רגעי לפני התקיפה הקשה ביום שישי האחרון (צילום: משטרת ניו יורק)

 

בתוך כך, במשטרת ניו יורק ציינו כי כמות פשעי השנאה המדווחים בעיר זינקה ב-57% במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה, בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.

לא פחות מ-148 פשעי שנאה דווחו במהלך תקופה זו (בכל חמשת רובעי העיר), כאשר מספר התקריות על רקע אנטישמי זינק פי 4 בהשוואה לשלושת החודשים הראשונים של 2021.

כך לדוגמה, יממה אחת בלבד לפני תקיפתם של ששת הנערים במנהטן, גבר חרדי הותקף בברוקלין ע"י קבוצה של שישה חשודים. לפי המשטרה, תקרית זו התרחשה ביום שישי האחרון, בסביבות השעה 8:00 בערב - כשעה לאחר כניסת השבת.

קורבן התקיפה, גבר חרדי בן 21, הלך לאורך רחוב ג'רי בסמוך לשד' האריסון כאשר לפתע הותקף באגרופים ובעיטות ע"י קבוצת החשודים. בסרטון שפורסם ע"י רשויות החוק ניתן לראות את רגעי התקיפה הקשים, ובמשטרה הוסיפו כי ששת החשודים נמלטו מהמקום כעבור שניות ספורות.

 

 

הקורבן הצעיר ספג חבלות בראשו ופרמדיקים שהגיעו למקום העניקו לו טיפול רפואי. עם זאת, למרבה המזל הוא לא נזקק לפינוי לבית החולים, ובמקום הוא שוחרר לביתו בהמשך הערב.

חקירת הפרשה הועברה למחלקת פשעי השנאה במשטרת ניו יורק, וכבר למחרת נודע שנער בן 16 נעצר בחשד למעורבות בתקיפה האנטישמית. טרם נמסרו פרטים נוספים על מעצרו של הנער, אך במשטרה מקווים שמעצרו יוביל לתפיסתם של חמשת החשודים הנוספים.

Back To Top
Hebrew News - חשד לפשע שנאה בניו יורק: שלושה צעירים איימו לפגוע בקבוצת נערים יהודים