תת הווריאנט של האומיקרון, ה-BA.2, התפשט במהירות בכל רחבי המדינה והפך לגרסה הדומיננטית ביותר בארצות הברית. החדשות הטובות הן, שמספר מאומתי הקורונה נותר יציב - זאת בניגוד למגמה שנראתה באירופה.
(צילום: Shutterstock)
מנהלת המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (ה-CDC), רושל וולנסקי, אמרה כי תת הווריאנט החדש מהווה כעת כ-72% מכלל המקרים ברמה הלאומית, אם כי הנתונים מראים שהגרסה לא הובילה לזינוק חד במאומתים החדשים כמו שאירע באירופה.
"במבט ברחבי המדינה, אננו רואים ש-95% מהמחוזות מדווחים על רמות נמוכות של קורונה, המייצגות למעלה מ-97% מאוכלוסיית ארצות הברית", אמרה וולנסקי בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן ביום שלישי.
בעוד שמדינות כמו צרפת, בריטניה והולנד ראו עלייה ניכרת במספר החולים החדשים, ספירת המקרים היומית בארצות הברית היא הנמוכה ביותר מאז הקיץ שעבר. כך על פי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. גם אשפוזים ומקרי מוות אינם נמצאים במגמת עלייה משמעומתית, בין השאר בגלל שהמון אמריקנים חלו באומיקרון בדצמבר 2021 ובינואר 2022.
"התפשטות האומיקרון בחורף הפכה לגורם מגן מפני חומרת וריאנט ה-BA.2", אמרה מרטין האקט, מנהלת התוכנית לבריאות הציבור באונ' הופסטרה. "רובה האמריקנים מחוסנים, והידבקות והחלמה מהאומיקרון העניקו לרבים את המקבילה ל'זריקת דחף' של נוגדנים".
(צילום: Getty Images)
ועדיין, מומחים מזהירים כי הגרף הייב של הקורונה עשוי להיות מטעה, מכיוון שיותר אנשים פונים לבדיקות ביתיות, כך שהרשויות לא יודעות בהכרח את המספרים האמיתיים. "הבדיקות הנפוצות יותר, בדיקות ביתיות, אינן מדווחות מבחינה סטטיסטית, כך שייתכן שיש לנו עלייה במספר מקרי הקורונה החיובים. אין לנו את אותה הדרך למדוד כמו שעשינו לפני שנה", הוסיפה האקט.
נוסף על כך, קיים הבדל בנתונים בין מדינה למדינה, כאשר ד"ר אנתוני סנטלה, פרופ' למחלות זיהומיות באונ' ניו הייבן, הסביר: "זה מאוד מטעה להסתכל על נתוני מחלות ממדינה למדינה מכיוון שהדרך בה אנו אוספים נתונים היא שונה מאוד".
"אנשים לא מדווחים על מקרים ויש פחות התערבות ממשלתית. ככל שאתה מחפש משהו, אתה הולך למצוא אותו יותר", הוסיף. "הנגיף עדיין מתפשט בקהילה. נמשיך להיות עם גרסאות חדשות, זה מה שקורה עם הדברים האלה".