יותר מ-2,700 תקריות אנטישמיות דווחו בשנה שעברה ברחבי ארצות הברית, זינוק של 34% בהשוואה לשנת 2020. כך עולה מדו"ח חדש של הליגה נגד השמצה (ADL).
אילוסטרציה (צילום: AP)
הדו"ח, שחובר ע"י המרכז לחקר הקיצוניות ב-ADL ופורסם הבוקר (שלישי), מצא שבשנה שעברה דווח על 2,717 אירועים אנטישמיים. מעבר לזינוק החד בהשוואה ל-2020, מדובר בכמות התקריות האנטישמיות הגבוהה ביותר מאז שאנשי ה-ADL החלו לעקוב אחר הנתון ב-1979.
"בכל הנוגע לפעילות אנטישמית בארצות הברית, קשה להצביע על אידאולוגיה או אמונה כזו או אחרת שעומדת מאחוריה. ברוב המקרים, אנחנו פשוט לא יודעים לומר מה המניע למעשה", מסר ג'ונתן גרינבלאט, מנכ"ל ה-ADL, "מה שאנחנו כן יודעים לומר בוודאות זה שיהודים חווים הכי הרבה תקריות אנטישמיות ב-40 השנים האחרונות, וזה מעורר דאגה עמוקה".
�BREAKING �
— ADL (@ADL) April 26, 2022
Antisemitic incidents in the U.S. soared to a record high last year. This 34% increase is a deeply troubling indicator of our country’s trajectory.
Learn more >> https://t.co/sPruyxeHnh pic.twitter.com/r2OT0SWQHU
לפי הדו"ח, בשנה שעברה דווח על 88 מקרים של תקיפה על רקע אנטישמי, אך למרבה המזל תקיפות אלו לא הסתיימו במקרי מוות. למעשה, בדו"ח ה-ADL צוין כי ב-77 תקיפות לא נעשה שימוש בנשק קטלני.
עוד עולה מהדו"ח כי בשנה שעברה דווח על 1,776 מקרים של הטרדה של יהודים, ו-853 מקרים של ונדליזם על רקע אנטישמי (לדוגמה, צלבי קרס שרוססו על בתי כנסת ומוסדות יהודים אחרים).
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
ב-484 תקריות על רקע אנטישמי (כאמור, מתוך 2,717 - כ-18%) החשוד או חשודים היו קשורים לארגוני קיצוניים: "רוב התקריות אנטישמיות שבהן מעורבים ארגונים קיצוניים היו הפצת עלונים, מדבקות וכדומה, שעליהם נכתבו מסרים אנטישמיים", צוין בדו"ח.
עוד עולה מהדו"ח כי דווח על תקריות אנטישמיות בכל אחת מחמישים מדינות ארצות הברית, כמו גם בבירה וושינגטון די. סי.. עם זאת, כ-58% מהתקריות על רקע אנטישמי התרחשו בשש מדינות בלבד - ניו יורק, ניו ג'רזי, קליפורניה, פלורידה, מישיגן וטקסס.
בניו יורק דווח על 416 תקריות על רקע אנטישמי - לרבות 51 תקיפות (רובן באזור ברוקלין). בנוסף, בניו ג'רזי דווח על 370 אירועים אנטישמיים.