תושב בוורלי הילס צפוי להישלח לעשור בכלא הפדרלי לאחר שהודה שניסה לשלם אלפי דולרים כדי להתנקש בחייה של צעירה שעמה היה בקשר רומנטי.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
לפי הודעת משרד המשפטים, הנאשם - סקוט קווין ברקט בן ה-25 - הגיע לבית המשפט הפדרלי בדרום קליפורניה והסכים להודות בעבירות החמורות המיוחסות לו בכתב האישום.
מערכת 'היברו ניוז' דיווחה על הפרשה לפני יותר משנה, זמן קצר לאחר שרשויות החוק הפדרליות עצרו את ברקט - אז בן 24.
מכתב האישום עולה כי בירקט והאישה (ששמה לא פורסם) הכירה באמצעות אחת מאפליקציות ההכרויות הפופולריות, ובאוקטובר 2020 היא טסה ללוס אנג'לס כדי לפגוש אותו בפעם הראשונה.
לא ברור מה בדיוק קרה בין השניים, אך בכתב האישום צוין שהאישה ניסתה לנתק את הקשר עמו בעקבות "התנהגות מינית אגרסיבית". בפועל, בירקט המשיך להתקשר אליה, לשלוח הודעות ולהטריד אותה בדרכים אחרות גם לאחר שהיא שבה לביתה וסיימה את הקשר ביניהם.
החשוד, סקוט בירקט (צילום: Shutterstock / FBI)
באפריל 2021 - כחודש לפני המעצר הדרמטי - אחד מקרובי המשפחה של האישה פנה לאביו של בירקט וסיפר לו על השתלשלות האירועים, עם דגש על כך שהיא הבהירה שאין בכוונתה להמשיך בקשר הרומנטי. לפי כתב האישום, אביו של החשוד נדהם מהמעשים של בנו, והוא אמר: "הנושא יטופל, מבחינתכם העניין סגור".
אלא שאז חלה התפנית, שכן בירקט ככל הנראה לא אהב, בלשון המעטה, את העובדה שנעשתה פנייה לאביו. הצעיר פנה לדארקנט (המכונה גם הרשת האפלה) ומצא "מתנקש" שהסכים לרצוח את האישה בתמורה לתשלום בגובה 13 אלף דולר (שיועבר אליו באמצעות ביטקוין).
במהלך המשפט שהתנהל בשנה האחרונה, בירקט הודה בכך שיצר קשר עם "מתנקש" במטרה להזמין את הרצח. בפועל, הסתבר שאותו "מתנקש" העביר את פרטי השיחה לגוף תקשורתי מקומי בלוס אנג'לס, ואילו ראשי המערכת העבירו את המידע למשרד ה-FBI המקומי.
בשלב זה חוקרי ה-FBI נכנסו לתמונה, וסוכן סמוי החל להתחזות ל"מתנקש" ויצר קשר עם בירקט. הוא אף שלח לו תמונה של האישה כדי שהחשוד יאשר שזו "המטרה", ושהוא מבקש לרצוח אותה. "הייתי רוצה שזה ייראה כמו תאונה, אולי עדיף שוד שהשתבש", כתב סקוט בירקט באחת ההודעות ששלח ל"מתנקש".
כאמור, זמן קצר לאחר מכן הוא נעצר בביתו בבוורלי הילס. כעת, בעקבות הרשעתו, בירקט צפוי לשוב לבית המשפט הפדרלי בלוס אנג'לס בחודש ספטמבר הקרוב, אז ייגזר עונשו. לפי ההערכות, בית המשפט צפוי לגזור עליו עשר שנות מאסר.