בן אנד ג'ריס הגישה תביעה נגד חברת האם שלה יוניליוור, במטרה לדחות את ההסכם עם המאפשר לזכיין הישראלי למכור את הגלידות בגדה המערבית.
(צילום: Shutterstock)
בתלונה שהוגשה ביום שלישי לבית המשפט המחוזי במנהטן, יצרנית הגלידות טענה שההחלטה של יוניליוור לאפשר לאבי זינגר, היצר והמפיץ הישראלי, למכור את המוצרים על אף החרם של בן אנד ג'ריס על השטחים מחוץ לקו הירוק.
לטענתם, ההחלטה מפרה את הסכם המיזוג משנת 2000, הנותן לדירקטוריון של בן אנד ג'ריס לקבל החלטות לגבי המשימות החברתיות שלה.
חברת הגלידות, שבסיסה בוורמונט, אמרה שחלק גדול מזהותה מאז הקמתה ב-1978, הן העמדות והפעולות שלה סביב נושאים חברתיים. "ההוגנות החברתית חשובה לבן אנד ג'ריס, לא פחות מהגלידה שהיא מייצרת", נכתב בתלונה.
אחרי תקופה ארוכה של סכסוך, יוניליוור הודיעה בשבוע שעבר כי היא מכרה לזכיין הישראלי את האינטרסים העסקיים של בן אנד ג'ריס וכך תאפשר לו להמשיך למכור. היא טענה כי אמנם לחברת הבת שלה מותר לקבל החלטות לגבי ייעודה החברתי, אבל יש לה גם אחריות על החלטות פיננסיות.
ההחלטה לתבוע את יוניליוור התקבלה במועצת המנהלים של בן אנד ג'ריס ברוב של 5 נגד 2, כאשר שני חברי הדירקטוריון של יוניליוור היו אלה שהתנגדו. התביעה למעשה מבקשת מבית המשפט לעצור את העברת סימני המסחר של הגלידה לישראל ולאסור על המכירה לכל גורם לשימוש בגדה המערבית ללא אישור של מועצת המנהלים של בן אנד ג'ריס.
התביעה היא ההתפתחות נוספת בסכסוך הנמשך כבר שנה סביב מכירות הגלידות בגדה המערבית. ביולי אשתקד החברה הודיעה כי היא לא תעשה יותר עסקים בהתנחלויות ביהודה ושומרון, בטענה שזה "לא עולה בקנה אחד עם הערכים שלנו", עקב הפרות זכויות אדם וכיבוש מצד ישראל.
המהלך זכה לשבחים מצד קבוצות פרוגרסיביות, אך גם גרר זעם גדול מצד ישראל ותומכיה בארצות הברית, שראו בפעולה כמוטה ומפרה חוקים אמריקאים נגד אפליה. כמה מדינות, כמו ניו ג'רזי למשל, מכרו מיליוני מניות שהיו להן ביוניליוור בתגובה.