אוכלוסיית העולם צפויה להגיע לשמונה מיליארד בני אדם ב-15 בנובמבר השנה, כך לפי תחזית של האו"ם שפורסמה ביום שני, וציינה כי בשנת 2023 הודו תעבור את סין ותהפוך למדינה המאוכלסת ביותר על פני כדור הארץ. עם זאת, קצב הגידול נמצא בירידה.
(צילום: AP)
על פי הנתונים, בשנת 2030 האוכלוסייה העולמית תגדל ל-8.5 מיליארד בני אדם, ועשרים שנה לאחר מכן ל-9.7 מיליארד איש. בשנת 2080, לפי התחזית, המספר יגיע ל-10.4 מיליארד, ותשאר ברמה הזו עד 2100.
המסמך מראה למעשה כי קצב הגדילה של האוכלוסייה בעולם הוא האיטי ביותר מאז שנת 1950, והוא ירד אל מתחת לאחוז אחד בשנת 2020.
כמו כן, יותר ממחצית מהגידול בכמות האנשים עד שנת 2050, יתרכז בשמונה מדינות: הרפובליקה הדומיניקנית של קונגו, מצרים, אתיופיה, הודו, ניגריה, פקיסטן, הפיליפינים והרפובליקה המאוחדת של טנזניה.
הדוח החדש של האו"ם הוא "תזכורת לאחריות המשותפת שלנו לדאוג לכוכב הלכת שלנו, ורגע להרהר איפה אנחנו צריכים להיות במסגרת המחויבות שלנו זה לזה", אמר מזכ"ל הארגון, אנטוניו גוטרש. "זו הזדמנות לחגוג את השונות שלנו, להכיר באנושיות המשותפת שלנו ולהתפעל מההתקדמות בבריאות אשר האריכה את תוחלת החיים והפחיתה באופן דרמטי את שיעורי התמותה של אמהות וילדים".
כאמור, האו"ם צופה שהודו תעבור את סין והיא תקטוף את התואר כמדינה המאוכלסת ביותר בעולם, כבר בשנה הבאה. סין, בה מתגוררים יותר מ-1.4 מיליארד איש, החזיקה בתואר במשך עשרות שנים. אך הגידול במדינה "ירד באופן משמעותי" בעקבות החוק המאפשר למשפחה להביא ילד אחד.
נוסף על כך, תוחלת החיים הגלובלים הגיעה ל-72.8 שנים בשנת 2019, כמעט תשעה שנים יותר מהתוחלת שנרשמה בשנת 1990. עם זאת, הנתון ירד בשנה שעברה ל-71, זאת על רקע מגפת הקורונה שפעה בעיקר באוכלוסייה המבוגרת. עם זאת, הגיל הממוצע צפוי לגדול ל-77.2 שנים עד 2050.