כמות הכספים שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ גייס בשישה החודשים הראשונים של שנת 2022 צנחו, וירדו מתחת לאלה של מי שמסתמן כיריב הגדול שלו – מושל פלורידה רון דה-סנטיס.
(צילום: AP)
המסמכים האחרונים מראים שטראמפ הכניס לפחות 36 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה הנוכחית באמצעות תרומות מקוונות, שזו ירידה מ-56 מיליון הדולר שגייס בתקופה המקבילה של 2021.
מושל פלורידה, שאמנם לא הביע רצון להתמודד לנשיאות אך רבים מכתירים אותו כמי שיכול לנצח את טראמפ על ראשות המפלגה הרפובליקנית, גייס ב-6 החודשים הראשונים של שנה כ-45 מיליון דולר.
עם זאת, יש להסתכל על הפרמטרים של ההשוואה. הוועדה הפוליטית, PAC, של דה-סנטיס יכולה לגייס כספים ללא הגבלה, שכן גם הוא מתמודד השנה לבחירה מחדש כמושל פלורידה, עבור זה הוא מגייס תרומות.
זאת, כאשר תורמים יכולים להעביר רק 10,000 דולר בשנה לגיוס התרומות של טראמפ, שעדיין לא מוגדר כמי שמתמודד לתפקיד כלשהו.
האסטרטג הרפובליקני מייק דוהאיים, אמר ביום שישי לסוכנות הידיעות רויטרס כי יש סיכוי שאנשים כבר עייפים מהנשיא לשעבר.
(צילום: Shutterstock)
"בהחלט יש עייפות מטראמפ", אמר דוהאיים, וציין כי העובדה שטראמפ עדיין לא הכריז על התמודדותו לנשיאות ב-2024 עשויה להיראות פחות דחופה עבור התורמים השונים לעומת דה-סנטיס, שרץ בבחירות אמצע הקדנציה שייערכו בנובמבר הקרוב. מכאן, "לתורמים אכפת מבחירות עתידיות, לא מבחירות קודמות", אמר.
על פי פורטל WinRed, שבו הרפובליקנים משתמשים לאיסוף תרומות מקוונות, הראו שגיוס הכספים של טראמפ ירד בחודשים האחרונים. בספטמבר, למשל, הנשיא לשעבר הכניס כ-300,000 דולר ליום, אך זה ירד ל-200 אלף ליום בארבעת החודשים האחרונים.
"האנרגיה של הרפובליקנים מתרחקת מטראמפ לכיוון דה-סנטיס, וכולם יודעים את זה", צייץ בן קיו, עורך ElAmerica.
אך טיילור בודוביץ', דובר של טראמפ, אמר לרויטרס כי הנשיא לשעבר "גייס כספים בקצב שאין שני לו", וכי "הצעה אחרת היא רק מקרה עייף של נרטיב מוטה, של רכילות וחדשות מזויפות".
כמו כן, הנתונים על גיוס הכספים של טראמפ לא כוללים תרומות ישירות לוועדה הפוליטית שלו Save America, עליהן הוא ידווח בהמשך החודש. תרומות כאלה יכולות להגיע ל-20,000 דולר בחודש.