
לוין אמר את ההערות הקיצוניות במהלך הופעה ב-MSNBC.

"אנחנו באמת רוצים לבסס את הטיפול שלנו ולאשר ולתמוך ולהעצים את בני הנוער האלה - לא להגביל את השתתפותם בפעילויות ספורט ולא להגביל את יכולתם לקבל טיפולי אישוש מגדרי במדינתם", אמר לוין.
הדברים נאמרו בתגובה להכרזה על מדיניות ממשל ביידן המאפשרת לעובדים טרנסג'נדרים ולסטודנטים להשתמש בשירותי המין השני בבתי הספר ולהתחרות בתחרויות ספורט מול המין השני.
אחד המגיבים להערותיו של לוין הבהיר למה בדיוק קורא סגן מזכיר הבריאות.
"סגן מזכיר הבריאות של ביידן חושב שעלינו לעקר ילדים (שרבים מהם אוטיסטים), לחתוך את החזה של ילדות בנות 13, להרוס את התפקוד המיני העתידי של ילדים, להפחית את צפיפות העצם שלהם הגורמת לאוסטאופורוזיס, ולשלוח נערות לגיל המעבר"
ממשל ביידן הפך את כפיית האידיאולוגיה הטרנסג'נדרית על ילדים לחלק מהאג'נדה החברתית שלו.
עוד באפריל, הבית הלבן טען כי ניתוחי שינוי מין לילדים הם "מצילי חיים", למרות ששיעורי ההתאבדות בקרב טרנסג'נדרים לאחר ניתוח היו גבוהים אף יותר מלפניו. ממשל ביידן אף איים להשתמש במשרד המשפטים נגד מדינות שינסו לעצור זאת.
מזכירת העיתונות לשעבר של הבית הלבן, ג'ן פסקי, אפילו פרצה בפומבי בבכי מהמחשבה על כך שילדים לא יוכלו לעשות מום באיברי המין שלהם עד שהם מבוגרים.
הנשיא עצמו גם הבטיח להורים לילדים המזדהים כטרנסג'נדרים כי "אישוש הזהות של ילדכם הוא אחד הדברים החזקים ביותר שאתם יכולים לעשות כדי לשמור על בטיחותם".