תלמידים בני 12 ומעלה הלומדים בבתי הספר השונים בבירת ארצות הברית, וושינגטון די. סי., יחויבו לקבל חיסון לקורונה על מנת להגיע לכיתות כאשר שנת הלימודים הבאה תיפתח, כך נקבע ע"י משרד החינוך המקומי.
גבר מפגין נגד חובת החיסונים, מחוץ לביהמ"ש העליון בוושינגטון בתחילת השנה (צילום: Getty Images)
החל מהשנה, החיסון לקורונה יתווסף לרשימת חיסוני החובה, בהתאם לאישור המלא שניתן מרשויות הבריאות הפדרליות. המשמעות היא שבני 12 עד 15 יצטרכו לקבל לפחות את זריקת החיסון הראשונה עד ה-16 בספטמבר.
בנוסף, תלמידים בני 16 ומעלה יחויבו להתחסן עוד לפני ששנת הלימודים תחל. מדיניות זו חלה על כלל בתי הספר בבירה האמריקאית, לרבות בתי ספר פרטיים.
"המטרה היא לוודא שכל התלמידים יקבלו את כל מה שצריך כדי להתחיל את שנת הלימודים בצורה בריאה, וזה אומר שעל ההורים לוודא שהילדים קיבלו את כלל החיסונים הנדרשים, לרבות החיסון לקורונה", הסבירה כריסטינה גרנט, מפקחת תהחינוך בוושינגטון.
כאמור, המדיניות תחול רק כאשר רשויות הבריאות מעניקות 'אישור מלא' לחיסון - דבר שקרה עבור בני 16 ומעלה כבר באוגוסט 2021. מוקדם יותר החודש, החיסון של פייזר אושר באופן מלא לבני 12 עד 15.
אילוסטרציה (צילום: AP)
לפי נתונים של מחלקת בריאות הציבור בבירה, 80% מבני 12 עד 15, 76% מבני 16-17 ו-52% מבני 18 עד 24 כבר הספיקו להתחסן 'באופן מלא'.
בהתאם לחוק הקיים, ניתן לקבל פטור על רקע רפואי או דתי אם לפחות הורה אחד פונה לבית הספר בכתב ומסביר מדוע הוא בוחר שלא לחסן את התלמיד.
כזכור, בשנה שעברה מדיניות דומה הוכרזה ע"י מושל קליפורניה, שהחליט להכניס את החיסון לקורונה לרשימת חיסוני חובה של משרד החינוך. אלא שמוקדם יותר השנה הוחלט לדחות את יישום המדיניות עד לפחות קיץ 2023, בטענה שמשרד החינוך "זקוק לזמן נוסף כדי לעבוד על תוכנית היישום".