סין ניסתה להציב "רשת של מודיעים בתוך מערכת הפדרל ריזרב" במהלך עשור, כך על פי מאמר חדש ומדהים שיצא הבוקר מה-Wall Street Journal.
במשך 10 שנים, הוצעו לעובדי הפד חוזים עם תוכניות גיוס כישרונות סיניות, לרוב כולל תשלומים במזומן, בתמורה למתן מידע על כלכלת ארה"ב ושינויים בשיעורי הריבית, כך על פי חקירה של חברי הצוות הרפובליקני בוועדת הסנאט לביטחון המולדת.
במקרה מסוים סין אף איימה לכלוא כלכלן של הפד במהלך טיול בשנגחאי.
הכלכלן המדובר נעצר ב-2019 וב-WSJ מציינים שלא ברור אם "מידע רגיש נפגע".
החקירה חשפה "מאמץ מתמשך של סין, במשך יותר מעשור, להשיג השפעה על הפדרל ריזרב וכישלון של הפדרל ריזרב להילחם באיום זה ביעילות".
יו"ר הפד, ג'רום פאוול, התבטא נגד ממצאי הדו"ח: "מכיוון שאנו מבינים שחלק מהשחקנים שואפים לנצל כל פגיעות, התהליכים, הבקרות והטכנולוגיה שלנו חזקים ומתעדכנים באופן קבוע. אנו דוחים בכבוד כל הצעה הפוכה".
"אנו מתייחסים ברצינות לכל הפרה של מדיניות אבטחת מידע חזקה", המשיך פאוול.
חקירה לשעבר של הפד זיהתה 13 אנשים ''מעניינים'' החל משנת 201 5והחקירה של הקונגרס הסתמכה "בכבדות" על ממצאי הפד לדו"ח הקונגרסיאלי - כך שלא ברור מדוע פאוול מתנער מן הממצאים.
בעבר כלכלן אחד שעבד במערכת הפד, אף פוטר בשל הפרת כללים לאחר שנמצא מקורב לעובד לשעבר שנטען כי ניסה לגייס חברים לרשת הריגול.
כמו כך לעובד זה היו קשרים עם תוכניות גיוס כישרונות הנתמכות על ידי ממשלת סין.
אחר נתן בעבר "קוד מודלים כלכליים לאוניברסיטה סינית עם קשרים לבנק העממי של סין", נכתב בדו"ח.
ובכל זאת אולי היה זה ניסיון דיסאינפורמציה אמריקאי?.
בתוך כך עובד אחר "ניסה להעביר כמויות גדולות של נתונים מהפד לאתר חיצוני לפחות בשתי הזדמנויות", נכתב ב-WSJ.
במכתב לסנאטור רוב פורטמן מאוהיו, הרפובליקני הבכיר של הוועדה, כתב ג'רום פאוול כי הוא יהיה מודאג מ"כל טענה ראויה לתמיכה, והיה המקור אשר יהיה".
לפני שהוסיף: "לעומת זאת, אנו מוטרדים מאוד ממה שאנו רואים כרמזים בלתי הוגנים, לא מבוססים ולא מאומתים של הדו"ח לגבי אנשי צוות מסוימים".
פורטמן השיב שהוא מקווה שהחקירה "תעיר את הפד לאיום הרחב מסין על המדיניות המוניטרית שלנו".
"הסיכון ברור", כתב.