במרכז העלילה של ״הגיבור״ עומד ראהים, אסיר היוצא לחופשה קצרה מהכלא, במהלכה הוא מנסה להסדיר חוב שיש לו מול גיסו. הוא נפגש עם חברתו הקרובה, פרחונדה, המוצאת בתיק זר כמות מכובדת מטבעות זהב. בהתרגשות רבה, השניים פונים למכור את המטבעות, אך מגלים כי ערכם לא רב.
אז השניים תולים שלטים במטרה למצוא את בעל התיק, אך בינתיים ראהים כבר חוזר לכלא, בעלת התיק נכנסת לתמונה, והמעשה ה״אצילי״ של השניים מצליח להתפרסם בכל רחבי העיר. אך הדברים לא מתגלגלים באופן הצפוי, ולמעשה, כל דמות המופיע בסרט, טומנת בתוכה שכבות על שכבות של סודות וגוונים.
״הגיבור״ עוסק לא מעט באנושיות ושאלות מוסריות, וזו ללא ספק נקודת החוזקה שלו, ומה שהופכת אותו לסרט כל כך מעניין ומטלטל. כך למעשה דמותו של ראהים הופכת גדולה ומעורכת יותר ויותר, כאשר למעשה, כל מה שהוא רצה היה לגנוב את המטבעות ולהסדיר את החוב.
סרטו האחד לפני אחרון של פרהאדי, ״פרידה״, זיכה אותו בשני פרסי אוסקר, וגם הוא עסק לא מעט בשאלות מוסריות, כאלה שמצליחות להפעיל את קהל הצופים מהרגע הראשון, ועד הרגע האחרון. וממש כמו ״פרידה״, גם ״הגיבור״ מותח ביקורת לא עדינה במיוחד על השלטון באיראן, והוא עושה זאת באומץ רב.
כישרונו של פרהאדי לספר סיפור הוא מהמופלאים והנדירים שאפשר לראות בשנים האחרונות על המסך הגדול, וכל זה עטוף בצילום נהדר, בימוי מופתי, וסיפור אנושי נוגע ללב. בהחלט שווה צפייה, בין אם מדובר על הסרט הראשון שאתם רואים של הבמאי האיראני הנהדר הזה, ובין אם כבר צפיתם בכל.