תושב פלורידה מת לאחר שאכל צדפה מקולקלת וחטף זיהום, כאשר מדובר במקרה המוות השני במדינה בתוך כשבוע. בשני המקרים, הצדפות הגיעו מלואיזיאנה.
(צילום: Shutterstock)
הגבר אכל במסעדת Rustic Inn Crabhouse בפורט לודרדייל, אז חלה בחיידק הנקרא ויברו. כך דווח בעיתון ה-South Florida Sun-Sentinel.
מנהל המסעדה התראיין לעיתון, ואמר כי הקורבן עבד לפני שנים במסעדה, אשר מפורסמת במנה של סרטנים בשום. "במהלך 60 שנים, הגשנו כמה מיליארדי צדפות, ומעולם לא קרה לנו שמישהו חלה כמו הגבר הזה", אמר גארי אוריאל. "אני מרגיש נורא".
יום לאחר שהאיש חלה, פקחים ממשרד הבריאות של פלורידה הגיעו למסעדה ובדקו את המטבח ואת מלאי הצדפות. "עברנו את זה בעין יפה, ואושר לנו להמשיך ולמכור צדפות", אמר אוריאל.
במסעדה תלוי שלט המזהיר את הלקוחות מפני הסיכונים באכילת הרכיכות הללו. "צדפות הן בראש סולם המאכלים המסוכנים לאכילה", ציין אוריאל. "אכלתי אותם כל חיי, ואני אמשיך. אבל כל אחד מסכן את עצמו כאשר הוא עושה את זה".
כאמור, בשבוע שעבר אדם מפנסקולה מת לאחר שנדבק בחיידק כתוצאה מאכילת צדפות שקנה בשוק. על פי הדיווחים, גם הצדפות הללו הגיעו מלואיזיאנה.
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, אמר שחיידקי וירבו אינם גורמים למראה, ריח או טעם אחר לצדפות. כמו כן, כ-80,000 איש חולים בווירוס מדי שנה, וכמאה בני אדם מתים כתוצאה מכך.