קואופרטיב דיור שמחוץ לקמפוס של אוניברסיטת קליפורניה בברקלי אסר על אנשים לבנים להיכנס למרחבים משותפים כדי להגן על אנשים צבעוניים מפני מה שמכונה "אלימות לבנה".
כפי שדווח לראשונה על ידי The College Fix "חוקי בית האנשים בעלי הצבע" דלפו ל-Reddit וקראו: "לאנשים צבעוניים להימנע מאלימות ונוכחות לבנה, ולכבד את החלטתם להימנע מהבאת אורחים לבנים".
"אורחים לבנים אינם מורשים להיכנס לחללים משותפים", נכתב בהוראות שגם אסרו על באי הבית,"להביא הורים/בני משפחה שמבטאים דעות קדומות", ועוד נאמר כי "חברים קווירים, שחורים, וילידים, לא צריכים להימנע ממרחבים משותפים בגלל הורים/בני משפחה הומופוביים או גזעניים".
יש לציין כי המתקן אינו מנוהל על ידי אוניברסיטת קליפורניה בברקלי, כפי שמסר עוזר מנהל קשרי המדיה אדם ראטליף לסוכנות הידיעות AP.
ראטליף טען כי "זה לא תפקידו של הקמפוס" להגיב על מה שנעשה מחוצה לו.
"מכיוון שמדובר בבעל בית שאינו קשור לקמפוס ושהינו מחוץ לקמפוס, לקמפוס אין יכולת על פי קוד ההתנהגות של הסטודנטים להטיל משמעת על בעל הבית", אמר ראטליף.
בית האנשים בעלי הצבע הינו בעל 30 חדרים ומכיל עד כ-56 סטודנטים. מדובר בחלק מקואפרטיב הסטודנטים של ברקלי שפועל ללא מטרות רווח. על פי הגדרתו הוא נועד "לשרת בעלי הכנסה נמוכה, דור ראשון של מהגרים וסטודנטים צבעוניים".
מאז שהוקם בשנת 2016, הבית התמודד עם בעיות פנימיות. אחד החברים לשעבר פרסם מאמר ב-Medium כי הבית נודע ב"תרבות הקריאה" שלו המונצחת על ידי "חוסר ההצטלבויות".
"כמה חברים ספגו ביקורת על כך שהם לבנים או מיישרים קו עם הלבנים או מאפשרים אלימות לבנה בבית", נכתב.
סטיבן רוס, מנהל חוויות שיתופיות בקואופרטיב הסטודנטים בברקלי, אמר כי "לא ל-BSC ולא לבית הצבעוני יש מדיניות רשמית" המחריגה אורחים לבנים מהמרחבים המשותפים.
"אנשים לבנים יכולים ואכן גרים בבית, אבל ההתמקדות היא בלספק סביבת מגורים בטוחה ותומכת לאנשים בעלי צבע", אמר רוס - אם כי הוא הוסיף כי לכל אחד מ-20 הבתים של אוניברסיטת ברקלי "יש תרבות ופרקטיקות משלה" והוסיף כי החברים פועלים באופן פעיל כדי "לא להפוך את הלובן למרכזי בחווית החברים המתגוררים בבית".