הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
גנרל אמריקאי קורא לעלות שלב במלחמה - ולאפשר לאוקראינה לתקוף בתוך שטח רוסיה
הבכיר הצבאי אמר כי יש לשלוח לצבא האוקראיני כלי נשק מתקדמים יותר ולאמן את החיילים כיצד להשתמש בהם, כמו גם דחק בארה"ב ובנאט"ו לבטל את האיסור על תקיפה ישירה ברוסיה

בכיר צבא אמריקאי קרא לארצות הברית ולבעלות בריתה לשלוח נשק לאוקראינה, בו היא תוכל להשתמש כדי לבצע תקיפות בתוך טריטוריה רוסית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


(צילום: AP)

 

מארק ארנולד העניק ראיון לערוץ 24 האוקראיני, אשר פורסם ביום שלישי, ואמר כי דבריו לא מתייחסים רק לחצי האי קרים שנכבש על ידי רוסיה בשנת 2014 - אלא כל השטח הרוסי. 

"ארצות הברית ונאט"ו אומרות לא לפגוע בשטחה של רוסיה, אבל זה שטויות", אמר ארנולד. "תחילת הסוף של נוכחות הצבא הרוסי באוקראינה, היא השמדת קו האספקה של הדלק, התחמושת והציוד. זה חייב להיעשות גם בגבול וגם במאות קילומטרים בעומק רוסיה. כדי לעשות זאת, נאט"ו צריכה לעשות את המדיניות שלה, ולנטוש את הרעיון שאין לתקוף בשטח רוסיה. צריך לתת לאוקראינה נשק כזה שעלול לרסק את הרוסים".

כאשר נשאל בראיון איזה נשק נוסף מדינות המערב צריכות להעביר לאוקראינה כדי לסייע לה לנצח במלחמה, ארנולד מנה את טילי HIMARS ארוכי הטווח, מל"טי קרב, מטוסים של נאט"ו, ומערכת הגנה מפני טילים רבת עוצמה. עם זאת, הוא ציין כי כל אלה עשויים לדרוש "אימון אינטנסיבי" שיכול להימשך שנה או יותר. 

בעוד שארה"ב ומדינות נאט"ו לא מעורבות ישירות במלחמה המתמשכת במזרח אירופה, הן שולחות נשקים רבים לאוקראינה, כמו מערכת הרקטות הארטילריות הגבוהה (HIMARS) שסופקה על ידי הפנטגון, ושינתה את פני המלחמה בשל יעילות הפגיעה במטרות רוסיות. 

 

מערכת HIMARS (צילום: Getty Images)

 

אבל השימוש בנשק כבד זה בתקיפות שעלולות לזלוג אל תוך שטח רוסיה, עלולות להגביר את הסיכון להרחבת הסכסוך מעבר לאוקראינה. 

כזכור, כאשר מערכת הרקטות סופקה לראשונה, מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן הדגיש כי קייב הבטיחה לוושינגטון שהיא לא תעשה שימוש בנשק עבור תקיפות בתוך שטח רוסיה. 

בתגובה, שגריר רוסיה בארצות הברית, אנטולי אנטונוב, קרא "להפסיק את שאיבת הנשק חסרת ההיגיון והמסוכנת הזאת". הוא הוסיף כי מערכת טילים כזו מעלה את "הסיכון שציוד כזה יוצב ליד גבולות רוסיה והאוקראינים יוכלו לפגוע בערים רוסיות. מצב כזה אינו מקובל ובלתי נסבל עבורנו".

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, לא איים ישירות לתקוף מדינות אחרות במהלך המלחמה, אך כן אמר כי כל מדינה ש"יוצרת איום אסטרטגי על רוסיה" צריכה לצפות ל"מתקפות תגמול".



0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE