הנשיא ג'ו ביידן איים שוב על אויביו הפוליטיים באמצעות אזכור מטוסי ה-F-15, הפעם במהלך נאום שנשא ביום שלישי בווילקס-בארי, פנסילבניה.
ברייטברט ניוז דיווח על האופן שבו ביידן לעג לאמריקאים שמאמינים שהבעלות על רובי AR-15 ורובים דומים מספקת להם דרך להגן על חירותם.
לדבריו, "עבור אותם אמריקאים ימניים אמיצים שאומרים שהכל קשור לשמירה על אמריקה עצמאית ובטוחה, אם אתה רוצה להילחם נגד המדינה אתה צריך F-15, אתה צריך משהו קצת יותר מאקדח". אין זו הפעם הראשונה שביידן מדבר על כך שהוא מסוגל כראש מדינה להעמיד מטוסי F-15 נגד אויביו הפוליטיים.
הוא עשה זאת בפברואר 2020, בעודו בקמפיין, ועשה זאת שוב ביוני 2021, חודשים ספורים לאחר כניסתו לתפקיד.
ב-10 בפברואר 2020, ביידן הודיע לבעלי רובים כי ה-AR-15 וה-AK-47 שלהם אינם מסוגלים מול מטוסי ה-F-15 של הממשלה.
הוא אמר, "אלה שאומרים 'עץ החירות מושקה בדם של פטריוטים' - שורה נהדרת, ובכן, נחשו מה: העובדה היא שאם אתם הולכים לקחת על עצמכם את הממשלה, אתם צריכים F-15 עם טילי הלפייר. אין שום סיכוי ש-AK-47 יעזור לך אם אתה מודאג מכך שהממשלה תדפוק לך על הדלת".
ב-24 ביוני 2021, ביידן הסלים את הרטוריקה עוד יותר והוסיף נשק גרעיני לאיום הנשקף ממטוסי ה-F-15.
לדבריו:
"עץ החירות אינו מושקה בדם של פטריוטים. אם אתה רוצה לחשוב שאתה צריך נשק כדי להשתלט על הממשלה, אתה צריך F-15 ואולי נשק גרעיני. הנקודה היא שתמיד הייתה היכולת להגביל– להגביל באופן רציונלי את סוג הנשק שניתן להחזיק בו ומי יכול להחזיק בו.".
מטוסי F-15, נשק גרעיני וטילי הלפייר הם נשק מלחמה אמיתי.
AR-15 הוא רק רובה חצי אוטומטי.