מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן הכריז על משלוח נשק נוסף בשווי 2 מיליארד דולר ועל העברת עוד סיוע כספי לממשלת אוקראינה במהלך ביקור פתע במדינה שסועת המלחמה.
"מגיני הקו הקדמי יוצאי הדופן של אוקראינה ממשיכים להילחם באומץ למען חירותה של ארצם", אמר בלינקן בהצהרה ביום חמישי אחר הצהריים, בה הכריז על חבילת הסיוע האחרונה.
"ולנשיא ביידן ברור שאנחנו נתמוך בעם האוקראיני כל זמן שזה ייקח".
לדברי בלינקן, ממשל ביידן יעמיד 2.2 מיליארד דולר להשקעות ארוכות טווח "כדי לחזק את ביטחונה של אוקראינה ו-18 משכנותיה".
ההודעה האחרונה מגיעה בנוסף לסיוע צבאי בסך 675 מיליון דולר שיכלול יותר מערכות ניידות של ארטילריה (HIMARS), כמו גם יותר תחמושת וכלי רכב משוריינים, על פי מחלקת המדינה.
על חבילה זו הכריז שר ההגנה לויד אוסטין מוקדם יותר ביום חמישי, שנמצא בגרמניה ונפגש עם עמיתיו בנאט"ו.
המימון המשולב שהוכרז ביום חמישי - יותר מ-2.87 מיליארד דולר - יביא את סך הסיוע הביטחוני לאוקראינה לכ-13.5 מיליארד דולר מאז פברואר.
בפגישה עם הנשיא וולודימיר זלנסקי בבניין הנשיאותי המבוצר שלו בקייב, אמר בלינקן כי ביקורו הגיע ב"רגע מכונן" עבור אוקראינה.
ממשלת אוקראינה טענה כי השתלטה מחדש על מספר יישובים לאורך חזית חרסון וחרקוב בימים האחרונים, ובלינקן שיבח זאת.
"אני חושב שהסיבה להצלחה הזו היא שזו המולדת שלך, לא של רוסיה, וזה בסיסי כמו זה", אמר בלינקן לזלנסקי.
המנהיג האוקראיני היה אסיר תודה על "התמיכה העצומה" של ארצות הברית, שלדבריו סייעה לאוקראינה "להחזיר את הטריטוריה והאדמות שלנו".
"זהו איתות חשוב מאוד לכך שארצות הברית איתנו", אמר זלנסקי.
גורמים במחלקת המדינה אמרו כי המימון לאוקראינה עשוי להימשך מספר שנים.
קולין קאהל, תת-שר ההגנה למדיניות, אמר בחודש שעבר כי חבילות הסיוע האחרונות לא נועדו להשפיע על "המאבק היום" אלא להדגיש את "המחויבות לתמוך באוקראינה לטווח הארוך".
זוהי "תחילתו של תהליך קבלנות כדי לספק יכולות עדיפות נוספות לאוקראינה בטווח הבינוני והארוך כדי להבטיח שאוקראינה תוכל להמשיך להגן על עצמה כמדינה עצמאית, ריבונית ומשגשגת", אמר תא"ל פט ריידר, מזכיר העיתונות של הפנטגון, בהצהרה.
"זו אולי חבילת הסיוע הביטחוני הגדולה ביותר שלנו עד כה, אבל תנו לי להיות ברור, זו לא תהיה האחרונה שלנו", אמר קאהל לאחר שהוכרזה החבילה בסך 3 מיליארד דולר בחודש שעבר.