נשיא קולומביה לשעבר, איוואן דוקה, הזהיר כי המאמצים של יורשו בתפקיד להפוך את הקוקאין לחוקי יהפכו את קולומביה ל"מדינת נרקו" שעלולה לאיים על ביטחון ארצות הברית ומדינות אחרות.
(צילום: Shutterstock)
"מה שמדאיג אותי הוא יש אפשרות שיאפשרו ויעשו לגליזציה לקוקאין וצריכה", אמר דוקה, שהגיע לניו יורק כדי להשתתף בפסגת קונקורדיה. "אני חושב שזה יהיה רע מאוד לקולומביה, וזה יהיה רע מאוד למדינות בחצי הכדור, וזה יכול ליצור איום ביטחוני גדול על ארצות הברית".
דוקה, שסיים את תפקידו בחודש שעבר, המשיך: "אז בשום פנים ואופן אני לא בעד הלגליזציה של הסחר בקוקאין… אבל אני גם חייב לומר את זה - קולומביה לא יכולה להפוך למדינת נרקו. אני חושב שכאשר העולם מאוחד באיסור שלו, אם רק מדינה אחת, קולומביה, תחליט להכשיר את הקוקאין, היא תהפוך את עצמה למדינת נרקו".
הנשיא לשעבר המשיך עם סוגיית משבר הגבול הדרומי של ארה"ב, ולטענתו אחת הדרכים לפתור אותה היא להביא השקעות גדולות יותר ביבשת אמריקה: "ההשקעות יצרו מקומות עבודה, הזדמנויות, ערך, ואני חושב שזה יכול לנטרל את הלחץ על הגבול הדרומי של ארה"ב".
הנשיא לשעבר דוקה (צילום: רויטרס)
מפלגתו של הנשיא הנוכחי, גוסטבו פטרו, שוקלת את הרעיון להכשיר את השימוש בקוקאין, כחלק מאמץ להיאבק במלחמה ה"בלתי רציונלית, בסמים. פטרו, שהוא מנהיג גרילה לשעבר, קרא ל"כינוס בינלאומי חדש" במהלך נאום ההשבעה שלו, וטען כי "המלחמה בסמים נכשלה".
על פי המשרד הלאומי למדיניות בקרת סמים, בשנת 2020 קולומביה הייתה היצרנית המובילה בעולם של קוקאין, יותר משתי המדינות השכנות שלה - פרו ובוליביה יחד.