קליפורניה תאסור מעתה ואילך על מכירת תנורי גז טבעי ודודי/מחממי מים עד שנת 2030 בשם האג'נדה הירוקה המנגדת לשימוש בדלק מאובנים.
ביום שישי הצביעה מועצת משאבי האוויר של המדינה על חקיקת המדיניות שתפסיק בהדרגה את מכירת תנורי הגז ותחייב מעבר לתנורים חשמליים במאמץ לכאורה להילחם בשינוי האקלים.
פעילת הסביבה לאה לואיס-פרסקוט טענה כי המהלך יוביל בסופו של דבר לאוויר נקי יותר עבור התושבים על ידי הפחתת פליטות, זיהום, וערפיח.
"תנורים ומחממי מים, שבדרך כלל פועלים על גז, מהווים כ-90% מהשימוש בגז בבית הממוצע בקליפורניה. חיסול מקורות הזיהום האלה יעניק ניצחון גדול לאיכות האוויר שלנו ולבריאות שלנו, כמו גם לטיפול בשינוי האקלים", הצהירה פרסקוט, ל-פוקס 5 סן דייגו.
"אנחנו מאוד מקווים שזו תחילתו של אפקט דומינו ומדינות אחרות ילכו בעקבות קליפורניה", אמרה והוסיפה, "אני חושבת שהרבה מדינות ילכו בעקבותנו ויראו זאת כהזדמנות להפחית את הזיהום בבתים ובעסקים".
אך על פי בלומברג ניוז, למדיניות החדשה תהיה השפעה מועטה, אם בכלל, על תפוקת הפחמן של המדינה.
"מכיוון שקליפורניה עדיין מקבלת כ-40% מהכוח שלה מדלקי מאובנים, המעבר לא יבטל את פליטות הפחמן", מדווח בלומברג.
וקליפורניה מצידה לעולם לא "תבטל את פליטות הפחמן" אלא אם כן המדינה מתכננת לפעול ב-100% על אנרגיית רוח, שמש או מים, שכל אחד מהם טומן בחובו סיכונים שונים אחרים לסביבה - ואינו בהכרח אמין.
המהלך הרדיקלי מגיע על רקע שורה של צעדי מדיניות "ירוקה" הכוללים קיצוץ בפליטות פחמן - כאשר מועצת משאבי האוויר של המדינה כבר הודיעה בחודש שעבר כי בכוונתה לאסור על מכירת כלי רכב המונעים בבנזין בשנים הקרובות, תוך הצבת יעד של 100% כלי רכב חשמליים במדינה עד 2035.
פוליטיקאים שמאלנים בגולדן סטייט חוקקו מוקדם יותר השנה כבר חוק מיוחד האוסר על מכירה ושימוש ב"מנועי שטח קטנים", בהתייחסם למנועי מכסחות דשא המונעות בבנזין ומפוחי עלים - זאת במטרה לחסל את מכירות ציוד הדשא המונע בדלק עד 2024.
הצעה שהועלתה מוקדם יותר השבוע על ידי מועצת משאבי האוויר מבקשת גם לבטל בהדרגה את השימוש במשאיות הפועלות על דיזל עד 2040.
בינתיים, מועצת העיר לוס אנג'לס העבירה במאי האחרון עוד החלטה האוסרת על התקנת מכשירי גז בבתים ובעסקים חדשים.
היכן בדיוק חושבת מועצת משאבי האוויר שהמדינה תייצר את האנרגיה להפעלת מכסחות דשא חשמליות, תנורים חשמלים, מחממי מים חשמליים ומכוניות חשמליות?