סדרת פיצוצים זעזעה את קייב וכמה מוקדים אחרים ברחבי אוקראינה הבוקר (שעון אוקראינה) לאחר שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע על תגובה לפיצוץ "הטרוריסטי" שהשבית חלקית את גשר קרים המחבר את רוסיה לחצי האי קרים.
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אישר את דבר התקפות הטילים בהצהרה שפורסמה בטלגרם, ואמר כי "הטילים החדשים שפוגעים" הם של הקרמלין שמנסה "למחוק אותנו מעל פני כדור הארץ", וכי: "למרבה הצער, ישנם הרוגים ופצועים".
על פי הדיווחים בוצעו לפחות 100 תקיפות, כאשר טילי שיוט רבים שוגרו מספינות מלחמה רוסיות בים השחור.
פוטין בהודעה טלוויזיונית אמר כי הורה על התקפת מטרות צבא, אנרגיה ותקשורת בתגובה למתקפה על גשר קרים.
"אם הניסיונות לבצע פיגועים יימשכו, התגובה של רוסיה תהיה חמורה וברמת האיומים הניצבים בפניה. לאף אחד לא צריך להיות ספק", הזהיר פוטין.
משרד ההגנה של רוסיה אישר כי פגע ב"כל המטרות שהוקצו". מקורות אזוריים מפרטים כי למעלה מ-15 ערים משמעותיות הותקפו וספגו נזקים קשים, כולל קייב, רובנו, לבוב, טרנופול, איוונו-פרנקובסק, חמלניצקי, ז'יטומיר, קרמנצ'וג, קרופיבניצקי, קריבוי-רוג, אודסה, זפורוז'י, דנייפר, פולטבה, חרקוב.
ערים ועיירות קטנות נוספות נפגעו גם כן.
קירילו טימושנקו, סגן ראש לשכת הנשיאות האוקראינית, אמר כי "ערים רבות" עמדו תחת מתקפה רוסית.
"אוקראינה נמצאת תחת מתקפת טילים. יש מידע על התקפות בערים רבות בארצנו" אמר והזהיר את האוכלוסייה "להישאר במקלטים".
חשוב לציין כי ישנם דיווחים כי הבניין שבו שוכנת הקונסוליה הגרמנית בקייב נפגע על ידי טיל בהתקיפות הראשונות על הבירה האוקראינית מאז יוני.
בתגובה ראשונית לפעולה אמר ראש מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזף בורל, כי הוא "מזועזע עמוקות מההתקפות של רוסיה על אזרחים בקייב ובערים אחרות באוקראינה. למעשים כאלה אין מקום במאה ה-21", בורל גינה אותם "במונחים החריפים ביותר האפשריים".
עם זאת, סגן יו"ר מועצת הביטחון הרוסית, דמיטרי מדבדב, אמר כי זו רק תחילתה של התגובה, ואמר כי:
"הפרק הראשון הסתיים. יהיו אחרים... אביע את עמדתי האישית... המדינה האוקראינית בתצורתה הנוכחית עם המשטר הפוליטי הנאצי תהווה איום מתמיד, ישיר וברור על רוסיה. לכן, בנוסף להגנה על עמנו והגנה על גבולות המדינה, מטרת הפעולות העתידיות שלנו... צריכה להיות פירוק מוחלט של המשטר הפוליטי של אוקראינה", כתב מדבדב בערוץ הטלגרם שלו.
פרשנים רבים הצביעו על כך שרוסיה "התאפקה" עד לנקודה זו. כשהמלחמה מנוהלת כבר יותר משבעה חודשים.
הפרשן הגיאופוליטי העצמאי טום פודי אמר: "אני באמת לא יודע למה ציפו אוקראינה ותומכיהם כשהחליטו לתקוף גשר רוסי. הם מכריחים את פוטין גם כשהוא רדום מאוד לשחק עם הידיים".
ככל הנראה הדיווחים על נתוני הנפגעים ימשיכו לעלות במהלך היום עם הערכת הנזק.
עד עתה "דווח על לפחות חמישה אזרחים הרוגים ו-12 בני אדם פצועים בקייב ביום שני, כאשר לפחות 83 טילים נורו על המדינה", דיווח The Hill על פי מקורות מקומיים.
הכוחות המזוינים של אוקראינה אמרו כי ההגנה האווירית הצליחה ליירט 43 טילים.