אחד מכל חמש מאות ילדים מתחת גיל חמש אשר קיבלו את חיסון ה-mRNA של חברת פייזר אושפזו עם פגיעה כלשהי, בנוסף לכך אחד מכל מאתיים ילדים סבל מתסמינים כלשהם אשר נמשכו מספר שבועות או חודשים - כך על פי מחקר חדש שנעשה במשותף על ידי חוקרים מגרמניה ומשוויץ.
המחקר שפורסם בכתב העת JAMA כלל כ-7,806 ילדים בני חמש ומטה שהיו תחת מעקב במשך כ-91.4 ימים בממוצע מיום החיסון הראשון.
מדובר במחקר-עוקב רטרוספקטיבי שבוצע כסקר מקוון ומאומת (שיעור היענות 41.1%) באביב 2022 ואשר כלל הורים או מטפלים שרשמו את ילדיהם לקבלת חיסון הSARS-CoV-2 בגרמניה. עוד השווה המחקר את תופעות הלוואי של החיסון לתופעות הלוואי שחוו ילדים אשר נטלו חיסונים אחרים.
להלן התוצאות.
בחיסון ה-mRNA נרשמו
אצל 0.5% מהילדים (40 מתוך 7,806) התסמינים היו "מתמשכים ולכן בעלי משמעות לא ידועה" - עבור מחקר עם תקופת מעקב של 2-4 חודשים.
כלומר, 0.5% מהילדים חוו השפעה שלילית שנמשכה שבועות או חודשים. בשני מקרים (0.03%), התסמינים אומתו ככאלה אשר נמשכו יותר מ-90 יום.
עשרה ילדים אושפזו עם דיווח על תופעות לוואי חמורות (SAEs), לעומת אפס עם החיסונים האחרים - בתוך כך על פי המחקר שיעורי הפגיעה המשמעותיים לדעתם אינם גבוהים מאלה של חיסונים אחרים ובנוסף המחקר גם קבע כי לא דווח על אשפוזי ילדים שקיבלו מינון הנמוך מ-3 מיקרוגרם.
מכיוון שידוע לנו שכ-6,033 ילדים קיבלו לפחות מנה אחת מעל 3 מיקרוגרם, השיעור בקבוצה הרלוונטית של הסובלים מתופעות לוואי הגורורת אשפוז קרוב יותר ל-0.2%, או סביב אחד מכל 500.
ארבעה מהאשפוזים הנ"ל היו בגין פגיעות של לב וכלי דם; וארבעה היו קשורים לבעיות ריאה.
תסמיני הילדים המאושפזים נמשכו בממוצע 12.2 ימים ומקסימום כ-60 יום.
אף אחד לא דיווח על אבחנה של מיוקרדיטיס. כמו כן לא דווחו על מקרי מוות במדגם הקטן יחסית הזה.
שיעור התמותה מקורונה מתחת לגיל 20 עמד על כ-0.0003%.
הנתון עבור ילדים מתחת לגיל חמש נמוך עוד יותר.
אך גם אם נניח שזה שיעור התמותה של ילדים מתחת לגיל חמש והחיסונים מפחיתים אותו לאפס, זה עדיין אומר שלפחות 500 ילדים מאושפזים על כל חיים שהחיסונים מצילים.
עם זאת, האיחוד האירופי אישר זה עתה את החיסון עבור קבוצת גיל זו, וארה"ב מוסיפה אותו ללוח הזמנים של חיסוני הילדות שלה.
אך במקביל, מספר מדינות אירופאיות בראשן דנמרק קוראות לחסן רק אנשים מעל גיל 50.