מרכז ההוריקנים הלאומי, ה-NHC, מזהיר מפני מערכת בדרום מערב האוקיינוס האטלנטי, לה יש סיכוי גבוה להתפתח לסופה טרופית שתחלוף על פני החוף המזרחי של פלורידה ותשפיע על ג'ורג'יה וקרוליינה.
זאת, שישה שבועות בלבד לאחר ההוריקן הקטלני איאן, שהותיר אחריו הרס רב וכמאה קורבנות.
(צילום: Getty Images)
על פי ה-NHC, למערכת בקריביים הנמצאת במעקב, יש יותר מ-70 אחוז סיכוי להתפתח להוריקן.
"שקע עם לחץ נמוך הממוקם מעל מזרח הים הקריבי, מייצר אזור גדול של ממטרים וסופות רעמים לא מאורגנים. השקע צפוי לנוע צפונה מעל דרום מערב האוקיינוס האטלנטי עד יום ראשון, שם צפוי להיווצר אזור רחב של לחץ נמוך מצפון להיספניולה. תנאי הסביבה צפויים להיות מתאימים להתפתחות הדרגתית לשקע טרופי", נמסר על ידי המרכז.
הסוכנות הזהירה גם שיש "סיכון מוגבר להצפות בחוף, לרוחות סוערות, גשמים כבדים ושחיקת חופים לאורך רוב החוף הדרום-מזרחי של ארצות הברית, בעיקר של פלורידה ושל איי בהאמה". גם פורטו ריקו ואיי הבתולה נמצאות על המסלול של הסופה המסתמנת.
המדינות יחלו להרגיש את מזג האוויר הסוער כבר ביום שלישי, ערב יום בחירות אמצע הקדנציה. "אנחנו נתחיל עם גשם שיעבור על איי בהאמה, ואז ביום רביעי חלק מהגשם הזה יעבור למקומות כמו אורלנדו ומיאמי. אז זה בהחלט משהו שיש לצפות בו", אמרה מטאורולוגית של 'פוקס ניוז', קיאנה לואיס.
1 am EST Monday, November 7 Key Messages for the low pressure system over the southwestern Atlantic.
— National Hurricane Center (@NHC_Atlantic) November 7, 2022
Interests in the NW/Central Bahamas and the SE U.S. coast, including Florida, should monitor closely. Watches may be required later today.https://t.co/iSx00jMPXh pic.twitter.com/p66qrWg0dk
התחזית מציגה אירוע ממושך עם משבים שיגיעו ללפחות ל-65 קמ"ש, רמה שכבר גורמת לפגיעה בעצים ולבעיות חשמל, והופכת את הנהיגה על גשרים כמסוכנת.
נוסף לרוחות העזות, הגשמים מדאיגים את הרשויות שכן נהרות רבים במדינת הסאנשיין עדיין רושמים מפלסים גבוהים מאז הוריקן איאן, כך שממטרים נוספים עלולים לגרום להצפות.
ובכל מקרה, "בין אם זה יתפתח לסופה טרופית או לא, נראה כמה ימים סוערים מאוד לאורך קו החוף הדרום מזרחי. זה בהחלט לא הולך להיות שבוע חוף או שבוע דיג", אמרה לואיס.
המעקב והדאגה מפני המערכת באוקיינוס מגיעה כאשר עונת ההוריקנים עומדת להסתיים אחרי חודשים רגועים באופן יחסי. כרגע, ונקווה שכך יישאר, הסופה שזכורה לשנה זו היא הוריקן איאן, שהכה בפלורידה ב-28 בספטמבר בעוצמה של קטגוריה 4.
הוא החריב חלקים גדולים ממדינת הסאנשיין, הותיר מאות אלפים ללא בתים, חשמל או מים, וגרם למותם של יותר ממאה הרוגים ומאות פצועים.