אילון מאסק דיבר על לוח הזמנים המפרך שלו כבעלים החדש של טוויטר והודה שיש לו "יותר מדי על הצלחת שלי" במהלך ועידת ה-G20.
כשנשאל המיליארדר באחד הפאנלים שנערכו באינדונזיה כיצד הוא מנהל את הפעילות הגלובלית של טסלה מאז רכש את טוויטר, אמר מאסק שהוא עושה זאת "בקושי רב".
"יש לי יותר מדי עבודה על הצלחת שלי, זה בטוח, אני באמת עובד הכי הרבה שאני יכול – מהבוקר עד הלילה, שבעה ימים בשבוע. זה לא משהו שהייתי ממליץ עליו, למען האמת".
דבריו הגיעו זמן קצר לאחר שדחה את הצעת מנכ"ל T-Mobile לשעבר, ג'ון לג'ר, "לנהל" את טוויטר במקומו.
לג'ר פנה פרסם אמש בפלטפורמת המדיה החברתית את הצעתו לתפעל את טוויטר כדי שמאסק יוכל "להפסיק לנהל עסקים יומיומיים, ו'מיתון תוכן' [ובמקום זאת] יתמקד במוצר/טכנולוגיה".
"אני יקר, אבל כך גם מה ששילמת עבור טוויטר (נ.ב. אנא תשמש דוגמה מנהיגותית כיצד צריך לצייץ)" כתב לג'ר.
מאסק הגיב ב"לא" פשוט לציוץ המאתגר לפני שהוסיף כי "טוויטר בבסיסה היא חברת תוכנה ושרתים" וכי "הטכנולוגיה צריכה להתפתח במהירות, מה שדורש טכנולוג [במשרה מלאה]".
המיליארדר שמנהל גם את חברת טיסות החלל SpaceX ואת סטארט-אפ הנוירוטכנולוגיה Neuralink, השלים את העסקה בסך 44 מיליארד דולר לרכישת טוויטר בחודש אוקטובר.
במקביל המוני עובדים בחברה החלו להגיש תביעות פיצויים לאור הפיטורים ההמוניים שביצע יליד דרום אפריקה בצמרת החברה.
טוויטר מצדה הודיעה בדוא"ל ב-3 בנובמבר כי היא תפטר חצי מחברי צוות כוח העבודה הגלובלי שלה, המונה 7,500 עובדים, ב"מאמץ להציב את טוויטר בדרך בריאה" מכיוון שהפלטפורמה מפסידה יותר מ-4 מיליון דולר ביום.
מאסק הגן על המהלך, וכתב בטוויטר כי "לכל מי שיצא הוצעו 3 חודשי פיצויים שהם 50 אחוז יותר מהנדרש על פי חוק".
עם זאת, החברה נתבעה מאז על ידי מספר עובדים בגין הפרה לכאורה של החוק הפדרלי, כאשר עובדים טענו כי לא ניתנה להם הודעה מספקת בנוגע לפיטורים וכי הם לא הצליחו לקבל את פיצויי הפיטורים שלהם בזמן שמאסק פיטר את צוות טוויטר.