אחרי ימים מתוחים, המורה מווירג'יניה שנורתה על ידי אחד התלמידים שלה, בסך הכל בן 6, חזרה להכרה ומתקשרת עם המשפחה שלה.
אבי זוורנר בת ה-25, מורה בבית הספר היסודי ריצ'נק, נורתה ביום שישי האחרון באירוע מכוון ולא מקרי, כפי שמגדירה המשטרה המקומית.
המורה הצעירה עמדה בפני התלמידים שלהם והעבירה להם שיעור, כאשר בן ה-6 הוציא את האקדח מהתיק שלו, השייך לאמו באופן חוקי, וכיוון אותו למורה. על פי העדויות, זוורנר החלה לזוז לכיוון הילד כדי לקחת את האקדח מידיו - אך זה לחץ על ההדק עוד לפני שהצליחה.
גורם במשטרה מסר כי עובד בית הספר תפס את הילד וריתק אותו, אם כי בן ה-6 ניסה לתקוף אותו. עם הגעת המשטרה, הצעיר נלקח בניידת.
זוורנר, שנורתה מטווח קצר מאוד, הובהלה לבית החולים במצב קשה ובסכנת חיים. אך כעת, כאמור, מצבה התייצב והיא חזרה להכרה.
בינתיים, משפחה של ילד אחר הלומד באותו בית הספר, טענו כי בשבוע שלפני הירי המצמרר תלמיד הביא "קליעי זהב נוצצים" ואמר לחבריו לכיתה ולמורה שלו כי הוא חושב להביא אקדח. לא ברור אם מדובר על התלמיד שירה בבטנה של זוורנר.
בית הספר ריצ'נק נותר סגור לפחות עד יום שישי הקרוב, מכיוון שבית הספר והקהילה המקומית עוד מתאוששים מהאירוע הקשה ומנסים להבין כיצד לתקשר אותו עם הילדים הצעירים.
מארק אנתוני גרסיה, הורה לילד הלומד בריצ'נק, אמר בראיון לרשת CNN כי התקרית כולה היא כשל במערכת האבטחה של מנגנון החינוך, נושא שעלה לא פעם בפני גורמים רשמיים אך ללא הועיל. "דיברנו עם המנהלת, עם היוצעת, הלכנו לישיבות בעירייה… מה עוד אנחנו אמורים לעשות?", אמר.
ד"ר ג'יימס פדרמן, נשיא איגוד החינוך של וירג'יניה, אמר שהבעיה רק תלך ותחמיר אם לא יהיה מענה לצורכי בריאות הנפש בקרב התלמידים: "אנחנו הולכים לראות עלייה בפשיעה בבתי הספר שלנו, ואנחנו צריכים לקחת את המושכות בידיים ולעשות משהו בנידון", אמר, והוסיף כי למוסדות הלימוד אין כרגע את היכולת לתת מענה ל"צרכים חברתיים רגשיים".