מה קרה לבייבי של קלאוס שוואב?.
האם יתכן שחשיפת התכניות שלו ל"אזרחות גלובלית", ו"ממשלה עולמית מאוחדת", שבעבר נחשבו לקונסיפרציות פרועות, ובאחרונה התבררו כמאומתות לחלוטין וכחלק ממסמכי מדיניות קונקרטיים, מרתיעים לפתע פוליטיקאים מהצמרת העולמית להגיע למפגש השנתי והמסורתי בהרי שוויצריה של הדוקטור דובר הגרמנית?
אכן, נראה כי המפגש השנתי של הפורום הכלכלי העולמי (WEF) בדאבוס, שוויץ, שיצא לדרך ביום שני, מתבלט השנה במספר עצום של מנהיגים מהשורה הראשונה שבדרך כלל פוקדים את המקום - ושהפעם נעדרו לחלוטין.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מדלג על הכינוס השנה, יחד עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, וראש ממשלת בריטניה החדש רישי סונאק.
גם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין 'מעביר פס' על האירוע, יחד עם כל האליטה העסקית הרוסית, שנדחקה מרשימת האורחים בשל סנקציות הקשורות לאוקראינה.
אגב בנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל, שניהל בעבר לא אחת שיחות עם אישיות עם שוואב, גם הוא החליט לדלג על האירוע.
מנהיג סין שי ג'ינפינג ואנשי עסקים סינים יחמיצו את הפורום בעקבות הזינוק האחרון במקרי קוביד-19 והצרות בשוק המניות המקומי, שבשנה שעברה מחק כ-224 מיליארד דולר מהונם של עשירי סין.
מתוך קבוצת שבעת מנהיגי המערב (G7), רק קנצלר גרמניה, אולף שולץ, צפוי להשתתף השנה בדאבוס, יחד עם נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין (גרמנייה גם היא).
האם הבולטות של מנהיגים בכירים דוברי גרמנית מעיד כי הפורום חוזר לגודלו המקורי? כארגון שהוקם על ידי דוברי גרמנית בעלי שאיפות גלובליות?.
זאת משעה שמנהיגים גלובליים אחרים נתונים ללחץ וביקורת מבית על השתתפות בכנסים?
למרות המספר המצטמצם של מנהיגים פוליטיים, רשימת הנוכחות השנה עשירה דווקא במנהלי תאגידים בכירים.
בין 2,700 המשתתפים במפגשי ה-WEF הרשמיים, "אנו צפויים לעבור את השיא הישן משנת 2020 עם 600 מנכ"לים גלובליים - כולל 1,500 ברמת C-suite בסך הכל", על פי ראש מחלקת הדיגיטל והשיווק של WEF, ג'ורג' שמידט.
הפורום הכלכלי העולמי, שהוקם בשנת 1971, הוא קרן ללא מטרות רווח וההתכנסות השנתית שלו בדאבוס היא האירוע הכלכלי השנתי הגדול בעולם.
הפורום השנה יפעל עד 20 בינואר.