זוורנר ביקשה תמיכה ועזרה בטיפול בילד, והביעה חששות לגבי התנהגותו, כך כתבו מורים בהודעות מקוונות למפקח בניופורט ניוז, ג'ורג' פרקר השלישי.
"היא ביקשה עזרה", כתב אחד מאנשי צוות בית הספר בצ'אט. "כמה פעמים", הוסיף אחר.
הילד, שהיה ידועה כמי שזורק רהיטים וחפצים אחרים בכיתה, כתב פעם פתק למורה שבו אמר לה שהוא שונא אותה ורוצה להצית אותה למוות כך סיפרו באיגוד המורים לוושינגטון פוסט.
כשהביאו את המכתב המטריד למנהלי בתי הספר, הם אמרו לה להוריד את הנושא מהפרק, לדברי המורה.

בפעם אחרת הצליח התלמיד לחסום מורה ותלמידים אחרים מלצאת מכיתתם על ידי ביצור דלתות. הם שוחררו רק לאחר שהמורה דפקה על הדלת, ועמיתה מעברו השני של המסדרון הצליחה לפתוח אותה.
זוורנר, בת ה-25, נורתה בחזהה ב-6 בינואר בעת שלימדה את כיתה א'. היא שלחה את תלמידיה אל מחוץ לכיתה לפני שהתמוטטה והובהלה לבית החולים.

הרשויות אמרו כי לא הייתה שום אזהרה או מאבק לפני שהילד כיוון את אקדח הטאורוס 9 מ"מ ופתח באש לעבר המורה שלו.
המפקח פארקר חשף כי לפחות גורם רשמי אחד בבית הספר התריע כי ייתכן שהילד הביא נשק לבית הספר שעות לפני הירי, אך הנשק לא נמצא לאחר חיפוש בתרמיל הגב שלו.
הירי נחקר כ"מכוון", אמר מפקד משטרת ניופורט ניוז סטיב דרו.

הוריו של הילד אמרו ביום חמישי בהצהרה הפומבית הראשונה שלהם מאז הירי כי הנשק "אובטח" בביתם.
"נצטער על היעדרותנו ביום זה למשך שארית חיינו", הוסיפו ההורים.