"האחרונים מבינינו", סדרת הלהיט של HBO מספקת לקהל הצופים את כל חומרי הגלם הכי לוהטים וחשובים: קאסט מצוין (פדרו פסקאל ובלה רמזי, כוכבי "משחקי הכס" בתפקידים הראשיים), תסריט חכם ומדויק, הפקה מרשימה ועוצרת נשימה ועוד. מדובר בסדרה המתרחשת בעולם פוסט-אפוקליפטי שנחרב על ידי זומבים, ורבים החלו להשוות אותה לסדרה המצליחה ״משחקי הכס״, ובצדק.
כאמור, הסדרה התחילה בתור משחק פלייסטיישן שיצא לפני 10 שנים, ונחשב לאבן דרך בתחום. כידוע, עיבודים טלוויזיוניים או קולנועיים למשחקי מחשב שונים הם בהחלט לא דבר חדש, אך לאורך שנים הם היו מין שם נרדף לכישלונות יצירתיים, מלבד כמובן הסדרה המצליחה של נטפליקסCastlevania" "Cyberpunk: Edgerunners. עכשיו, מגיעה גם ״האחרונים מבינינו״.
פרק הפתיחה של סדרת האימה הפוסט אפוקליפטית העניקה לקהל הצופים אקספוזיציה ארוכה וברורה - הצגה של הדמויות, התוכניות, האתגרים וכמובן האיום הגדול שברקע. הפרק הראשון והארוך (80 דקות) עומד בכל המשימות בהצלחה רבה. פדרו פסקאל ממלא את נעליו של הגיבור, ג'ואל מילר, מהרגע הראשון. בתחילת הסדרה, הצופה פוגש את ג'ואל בשנת 2003, ערב האפוקליפסה המתקרבת, כשהוא ואחיו טומי, בוגרי מלחמת עיראק השנייה, מתפרנסים בדוחק מעבודות קטנות בפרבר בטקסס.
לג'ואל יש בת מתבגרת, שנונה וחריפה – שרה, ואת רוב השליש הראשון של הפרק אנחנו מעבירים איתה כשהיא עורכת סידורים לקראת יום ההולדת של אביה, כאשר ניתן להרגיש את הרגע המחולל הולך ומתקרב. ובאמת אחרי עשרים דקות - אזרחים מתחילים להידבק בטפיל מסתורי, ומפתחים תיאבון לבשר אדם. אז מגיעה סצינת ניסיון המילוט של ג'ואל, טומי ושרה, שחשוב לומר כי היא מצולמת ומבוימת נהדר.
מיד לאחר מכן, אנו קופצים 20 שנה לעתיד, לתוך שאריות של מדינה הרוסה, כאשר אנשים מעטים בלבד נותרו בחיים ומנסים לשרוד מול עדרי הזומבים שעדיין מסתובבים שם בחוץ. ג'ואל מוצג כעת כגבר עייף עם שיער לבן, אשר התחיל לעבוד בתור מבריח סחורות בלתי חוקיות.
האהבה למשחקים של ״האחרונים מבינינו״ נוכחת בכל פרק ובכל סצנה והיא מצליחה להיות סוחפת, מותחת, ומרתקת. מדובר מצד אחד בדרמה רצינית וחכמה אך גם סדרת ז׳אנר הכוללת אלמנוטים של אימה, מתח, פוסט-אפוקליפסה, וזו כאמור, בדיוק נקודת החוזקה של הסדרה כולה.