השקד מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון והוא יכול לסייע באיזון רמות סוכר בדם. אך למעשה, אחת הסיבות הטובות ביותר לנשנוש שקדים מדי יום, היא היכולת שלהם לסייע לתפקוד המוח ולהגביר את האנרגיה שלנו. שקדים הם מקור מעולה לשני רכיבים תזונתיים המונעים ירידה בתפקודים קוגניטיביים ומשפיעים בצורה חיובית על הפעילות הנוירולוגית. בנוסף לכך הם עשירים בחלבון רזה המסייע לבריאות תאי המוח, משפרים זיכרון, ונותנים לנו אנרגיה.
לכבוד יום השקד, הנה שלושה מתכונים שווים במיוחד:
עוגת תמרים ושקדים
1/2 כוס גרעיני חמנייה קלופים
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
200 גרם תמרים מזן חלאווי או ברהי מגולענים
קורט מלח ים אטלנטי
1/4 כפית מחית וניל
2 כפות מים או חלב צמחי
400 גרם (4 כוסות) שקדים מולבנים
80 גרם (1/4 כוס) דבש או מייפל
קורט מלח ים אטלנטי
1/2 כפית מחית וניל
קורט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מכינים שכבת תמרים: מפזרים בתבנית גרעיני חמניה וקשיו וקולים כ־8 דקות עד הזהבה. טוחנים במעבד מזון בפולסים את גרעיני החמניה והקשיו, תמרים, מלח, וניל ומים (או חלב צמחי) לתערובת במרקם אחיד וגס. משטחים את תערובת התמרים בתבנית, מניחים מעל ניילון נצמד ומהדקים בעזרת כוס. מעבירים למקפיא.
רכיבים:
250 גרם שקדים
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות. פורסים את השקדים על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות עד שהם מקבלים ריח אגוזי. מעבירים את השקדים למעבד מזון ומתחילים לעבד בפולסים. אם מעבד המזון מתחמם כדאי לתת לו כמה דקות מנוחה ורק אז להמשיך. בהתחלה השקדים יתפוררו ויידבקו לשוליים של מעבד המזון. חשוב כל פעם להוריד אותם עם מרית ולהמשיך לעבד. בהמשך הם יהפכו להיות חמאתיים יותר, אבל עדיין לא מספיק נוזליים. רק כאשר התערובת חלקה ובמרקם מספיק חמאתי אפשר לדעת שהתערובת מוכנה.החמאה לא מאוד נוזלית ולכן זה בסדר אם היא מעט סמיכה. כשמגיעים למרקם הרצוי מעבירים לצנצנת. אפשר לשמור במקום מוצל אבל עדיף לשמור במקרר.
אפשר להוסיף תוספות שרוצים כמו קינמון, מייפל, דבש או וניל אחרי שהשקדים מתחחילים להפוך לחמאה.
טארט שקדים וקרם חלב אורז
רכיבים:
210 גרם (½1 כוסות) קמח
50 גרם (3 כפות שטוחות) אבקת שקדים
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמונים מביצה L
2 ליטר (⅓8 כוסות) מים (עדיף מינרליים או מסוננים)
3/4 כוס אורז מכל סוג שהוא
30 גרם חמאה רכה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם (1 כוס) אבקת שקדים
1 ביצה L טרופה
10 גרם (1 כף) קורנפלור
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
1 כפית מחית וניל
50 גרם חמאה
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
50 גרם (1/4) כוס סוכר
1 כפית אורז לבן מכל סוג
הוראות הכנה:
מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ומעבדים עד קבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה ומעבדים עד קבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך לילה במקרר או כשעה במקפיא. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים בחמאה תבנית טארט. מרככים את הבצק, מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3-2 מ"מ ומעבירים לתבנית (אם הבצק רך מדי, אפשר להעביר אותו למקפיא עד התייצבות). מיישרים את שולי הטארט ומחוררים את הבסיס בעזרת מזלג. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה.